Tratamente naturiste - proprietati terapeutice ale plantelor, reteta, remediu, diete

Toate articolele din Tratamente naturiste

Ingrijirea mainilor cu ajutorul plantelor

Mana este segmentul terminal al membrului superior, organ perfectionat pen-tru prehensiune (apucare). Cu ajutorul ei omul desfisoara activitati diverse si de mare complexitate. Venind in contact cu detergentii sau cu alte substante pielea sufera leziuni, poate forma negi (veruci) datorita virusurilor, sau poate constracta diferite boli.

Ingrijirea gingiilor si a mucoasei bucale cu ajutorul plantelor

Gingia este un tesut care inveleste radacinile dintilor. Mucoasa bucala este un epiteliu pavimentos stratificat, care acopera toate componentele si tesuturile cavitatii bucale in afara de dinti.

Ingrijirea dintilor cu ajutorul plantelor

Dintii sunt organe tari, de culoare alba, fixati pe arcadele dentare prin intermediul alveolelor. Copilul are 20 de dinti constituind dentitia temporala. Acestia incep sa cada la varsta de sase-sapte ani. Pana la varsta de 11-13 ani sunt inlocuiti treptat prin dintii definitivi. In acest timp apar si ceilalti 12 dinti care nu au existat in dentitia de lapte.

Ingrijirea buzelor cu ajutorul plantelor

Frumusetea buzelor si sanatatea lor se mentin printr-o atenta ingrijire. Buzele pot suferi crapaturi, pot face herpes. Crapaturile sunt provocate de vant sau au la baza alte cauze.

Tratamente pentru ingrijirea ochilor

Modificarile de culoare ale globilor oculari, inflamarea pleoapelor, incercanarea, umflarea, ridarea lor, pungile de sub ochi, urciorul la ochi sunt determinate de boli de mai mare amploare existente in organism.

Pistruii (efelidele) si petele de pe fata

Pistruii sunt pete mici neregulate de culoare galbena-bruna. Se localizeaza pe pometii obrazului, frunte, nas, mai rar pe gat, umeri, antebrate, dosul mainilor. Pistruii nu reprezinta o boala si nici simptomul vreunei boli. Au caracter ereditar.

Tratamente Cuperoza

Afectiunea poate apare la toate tipurile de ten si este data de dilatari permenente a capilarelor sangvine superficiale. Se evidentiaza pe piele ca o retea, impunand o imperfectiune inestetica a pielii, fiind mai frecventa la femeie.

Tratamente naturiste pentru acnee si puncte negre

Acneea vulgara este o dermatoza cronica prezenta la tineri si tinere intre 15-25 de ani. Evolueaza in puseuri. Se caracterizeaza printr-o secretie exagerata de sebum. Sediul acestui tip de acnee il constituie zonele seboreice ale fruntii, nasului, barbiei, obrajilor. Ea poate aparea si pe torace. Acneea poate da nastere la comedoane (puncte negre), papule perifoliculare, papulopustule, noduli inflamatori, cicatrice etc.

Mergi la pagina:
Tratamente naturiste
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate