Vitamine continute in plante, legume si fructe - constituenti

Toate articolele din Vitaminele

Cobalt

Minerale - Cobalt. Cobaltul este un antianemic, impreuna cu fierul si cu vitamina B12. Cu fierul si cuprul, el joaca un rol in formarea hemoglobinei. Prezenta lui este necesara la fixarea fierului in organism.

Arsenic

Minerale - Arsenicul. Arsenicul se gaseste in germenele de griu, in orez, usturoi, varza, spanac, nap, morcov, cartof, mar si in numeroase alte vegetale.

Brom

Minerale - Brom. Bromul se gaseste in mar, strugure, fraga, pepene galben, usturoi, sparanghel, morcov, telina, varza, ceapa, praz, ridiche, rosie.

Calciu

Minerale - calciu. Calciul este cunoscut de toti pentru importanta lui in constituirea si intretinerea oaselor. Actiunea calciului se exercita, de asemenea, asupra dintilor, tendoanelor, nucleelor celulare si echilibrului sanguin.

VITAMINELE

Numeroase proprietati ale legumelor, cerealelor si fructelor se datoreaza constituientilor lor, dintre care fac parte si vitaminele.

COMPLEXUL VITAMINIC B

S-a constatat ca anumite vitamine coexista in natura si ca fiecare vitamina din complexul B nu pare sa aiba valoare decat alaturi de celelalte. Fiecare pare sa joace, fata de celelalte, un rol de catalizator si totodata de reglementare.

Vitamina B12

Este factorul antianemic cel mai puternic cunoscut in prezent. Vitamina B12 participa in metabolismul glucidelor si grasimilor, in metabolismul ammoacizilor si al substantei nervoase.

Vitamina B9

Vitamina B9 este indicata in anemii, in anumite tulburari digestive si in convalescente. Este foarte raspindita in regnul vegetal, mai ales in frunzele verzi (spanac), sparanghel, castraveti, morcov, cartofi, ca si in drojdii, ficat de animale.

Mergi la pagina:
Vitaminele din plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate