Vitamine continute in plante, legume si fructe - constituenti

Toate articolele din Vitaminele

Vitamina F

Lipsa vitaminei F este, de asemenea, raspunzatoare de diverse tulburari printre care arterioscleroza, afectiunile trombozante (arterite, flebite), infarctul miocardic (anghina pectorala), anumite tulburari hepatice si nervoase.

Vitamina E

Vitamina E se gaseste in cereale si mai ales in cele germinate, in uleiuri vegetale, legume (salate, creson, spanac, patrunjel, mazare), polen.

Vitamina K

Vitamina K se intilneste in numeroase legume verzi: mazare, cartof, rosie, varza, spanac, in urzica, frunza de castan, in anumite fructe si in ficatul animalelor.

Vitamina C

Vitamina C este de o importanta capitala pentru organism. Vitamina C intervine in fenomene de oxidoreducere, este antiinfectioasa, tonifianta, participa la distrugerea toxinelor, la folosirea fierului, la actiunea suprarenalelor.

Vitamina A

Vitamina A este o vitamina de crestere, cu importanta considerabila pentru organismele tinere. Antiinfectioasa, vitamina A contribuie, printre altele, la nutritia cartilagelor si a oaselor.

Mergi la pagina:
Vitaminele din plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate