Asocieri de plante de apartament

Asocieri de plante de apartament

Miercuri, 15 Martie 2006
16416 vizualizari | 6 comentarii
Plantele din camera se asociaza in functie de carac­terele lastarilor, frunzelor (forma, textura, colorit, marime) si pretentiile fata de lumina, temperatura, umiditate.

Nu vor vor pune alaturi, cactusii cu ferigile sau plantele tropicale cu suculentele. Deoarece cele mai multe flori sunt decorative prin frunze se va cauta sa se realizeze ansambluri pe baza de nuante ale unei culori sau de contraste armonioase de culoare a frunzelor, ca de exemplu: Nephrolepis exaltata alaturi de Sansevieria zebrina sau Adianthum cuneatum langa Ginura aurantiaca.

Tot mai intalnite sunt, astazi, compozitiile cu flori la ghiveci, executate in vase de ceramica. In astfel de aranjamente, pe langa plantele cu flori, un rol de baza il joaca cele decorative prin frunze ca Dieffenbachia, Dracaena, Pandanus, Ficus, Philodendron, Croton, Aralia, Peperomia, Sansevieria, Nephrolepis, Pilea, Helxine, Hedera etc, alegandu-se, in general, exemplare tinere si cu talia mai scunda.

Cactusii si alte suculente, de asemenea, se preteaza bine pentru astfel de compozitii.

Caracterul compozitiei este strans legat de forma, marimea si culoarea vasului. Mai folosite sunt vasele din ceramica bruta de forma rotunda sau ovala si de marime variabila (diametrul = 15-60 cm), in functie de marimea plantelor si a incaperilor in care vor fi asezate.

Culoarea vasului poate fi in tonuri de galben pana la maro inchis si neagra. Nu se vor alege vase de culoare verde, care fuzioneaza cu verdele plantelor sau albastra, rosu aprins, culori prea puternice si nenaturale.

Pe langa planta si vas este nevoie de o serie de mate­riale ajutatoare ca: muschi, turba, pietre, nisip, radacini de copaci de forme deosebite, scoarta detasata de pe trunchiuri, aceasta din urma fiind necesara pentru com­pozitiile cu plante epifite.

Compozitia se poate realiza simetrica sau asimetrica. Mai reusite din punct de vedere estetic sunt compozitiile asimetrice, care imprima un grad mai mare de dinamism si variatie. Simetria, in general, da impresia de liniste, monotonie. Nota de dinamism sau monotonie poate fi redata si de inaltimile planteor care pot fi diferite sau aceleasi.

CE SPUN VIZITATORII

Diksha in 10 Decembrie 2015

ups,Joker,urarea era pt anul care este acum,dar se poate si pt. urmatorul.of aumotatismul asta...adunam din mine cei mai bine pt tine si uitasem timpul:)

Zawadi in 10 Aprilie 2014

i love it beautiful prituces and fatima and Nana your both jerks cause you made me cry lol i love you guys so much and i wish you both only the best now and forever and to studio cabral amazing photos, every single one of them

aruncutean_veronika in 17 Decembrie 2008

Dieffenbachia, Dracaena, Pandanus, Ficus, Philodendron, Croton, Aralia, Peperomia, Sansevieria, Nephrolepis, Pilea, Helxine, Hedera sunt plantele cele mai des intalnite in florarii, si nu stiu sa aiba alt nume decat cele enumerate mai sus, nu au termeni populari pe la noi fiindca sunt plante exotice.
SFAT PENTRU EI CE NU STIU: CAUTATI CATALOAGE CU PLANTE SI VETI VEDEA CA LE GASITI ACOLO !!!

cateva poze totusi nu ar strica pentru nestiutori! nici eu nu sunt botanista dat tot majoritateal le cunosc, din pasiune pentru flori!

rodi in 26 Februarie 2007

binisor, dar de ce nici o poza?
intradevar nu toti sunt botanisti sau cum li se mai zice, si nu toti inteleg termenii stiintifici.

IONELA C in 02 Noiembrie 2006

BUNA!
ESTE DESTUL DE BUN ARTICOLUL , DAR CRED TOTUSI CA NUMELE PLANTELOR AR TREBUI SA LA DATI IN TERMENI POPULARI. SINCER NU STIU CUM ARATA DUPA NUMELE STINTIFIC IN AFARA DE FICUS.
PA!!

Ioana V. in 12 August 2006

interesant.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARANJAMENTE DE INTERIOR

Asocieri de plante de apartament
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate