BEGONIA PLETOASA (Begonia hybrida pendula)

BEGONIA PLETOASA (Begonia hybrida pendula)

Duminica, 19 Martie 2006
34855 vizualizari | 10 comentarii
Desi este o planta mai delicata, totusi frumusetea deosebita a florilor face pe amatorii mai grijulii sa o puna in ghivece sau cosuri suspendate.

Begonia pletoasa

Lastarii sunt lungi si fragili, imbracati in frunze verzi, usor transparente, fin dintate pe margine. Interesante sunt florile simple sau in volte, colorate in toate nuantele de roz spre rosu violaceu, lung pedunculate.

Planta prefera locurile mai putin insorite, fara curenti de aer si bogate in vapori de apa. Infloreste sustinut aproape in tot cursul anului, iarna fiind o minunata planta de apartament.

Se obtine destul de usor din butasi de tulpina cu 2-3 noduri pusi la inradacinat in substrat de nisip.

Adancimea de plantare a butasilor nu trebuie sa depaseasca 2 cm, iar udatul sa se faca cu prudenta pentru a inlatura pe cat posibil riscul putrezirii lor. Intr-un ghiveci sau cos se planteaza mai multe exemplare (3-5) din aceasta specie, pentru a fi bine imbracate.


CE SPUN VIZITATORII

Jane in 10 Decembrie 2015

Hi Joey -So sorry for the delay in my response. Any luck yet? Just curuois as to how deep you are planting them? One of the most important things to remember when growing begonias is that they do not like to sit wet. This can happen if a) the tubers are planted too deep or b) if the tubers receive too much water. Begonia tubers should only be covered with a half inch or so of soil in a very well-drained medium. Also, when watering begonias, it is a good rule of thumb to almost let the soil dry out in between waterings so that the tubers do not get over saturated. Hope this helps!Bridget

geta in 07 Ianuarie 2010

este minunata dar nu trebuie udata prea des pt. ca putrezeste,o spun din experienta

AURICA in 08 Iunie 2009

Am o ,,Begonia Pendula\'\' de culoare visinie si-i cad bobocii,nu apuca sa infloreasca,iar unele flori pe care le am in apartament au acel parazit numit ,,paduchele lanos\'\'.Cu ce se combate?,iar la begonie cum pot s-o tratez?

AURICA in 08 Iunie 2009

Am o ,,Begonia Pendula\'\' de culoare visinie si-i cad bobocii,nu apuca sa infloreasca,iar unele flori pe care le am in apartament au acel parazit numit ,,paduchele lanos\'\'.Cu ce se combate?,iar la begonie cum pot s-o tratez?

paula in 19 Februarie 2009

la ce adancime se planteaza bulbii?

flori in 19 Ianuarie 2009

la mine a inflorit foarte frumos dupa care a murit;oare de ce?

Cris in 08 Mai 2008

Alina de ce spui ca "ai avut, si infloreste in fiecare an", o mai ai, nu o mai ai, ce sa inteleg.

oana in 13 Aprilie 2008

Sunt printre cele mai frumoase flori,am si eu si imi plac foarte mult,sunt usor de ingrijit si rezista iarna in comparatie cu alte flori.Oana Tg-jiu

carmen in 09 Martie 2008

la mine nu ainflorit din bulbi cumparati si tare imi plac sunt f frumoase carmen galati

alina in 07 Martie 2007

am avut si eu begonie de aceasta e superba,am plantat-o prin bulb si in fiecare an infloreste
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI DE GRADINA

BEGONIA PLETOASA (Begonia hybrida pendula)
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate