Begonia de ghiveci

Begonia de ghiveci

Joi, 14 Iulie 2011
6241 vizualizari | 2 comentarii

Prin coloritul ei bogat, begonia are incontestabile calitati decorative. Ne place sa o avem in preajma pentru ca ne inveseleste casa, fiind mai tot timpul inflorita.

Originara din regiunile tropicale si subtropicale, aceasta planta magnifica exista in peste 1000 de specii, cu flori rosii, albe, galbene, orange si multe nuante de roz.

Begonia de ghiveci, numita Elatior, poate fi confundata usor cu trandafirii pitici, floarea ei fiind la fel de bogata in petale si avand o forma asemanatoare cu a acestora.

Din toate dar cate un pic

Begonia de ghiveci are dimensiuni medii. Desi iubeste lumina trebuie sa o feriti de contactul direct cu soarele. Asa ca daca o scoateti pe terasa, asezati-o la umbra.

Prefera temperaturile moderate care variaza intre 20 si 25 de grade Celsius iar cand o udati trebuie sa fiti foarte atenti. Vrea sa aiba pamantul mereu umed, dar cu masura. Neaparat trebuie ca apa sa fie la temperatura camerei.

Plantati-o chiar dumneavoastra!

Floarea poate fi inmultita fie prin seminte, fie prin tuberculi. Atunci cand plantati semintele de begonie in ghivece, undati bine solul de la baza acestuia. Asezati vasul la lumina pentru ca semintele au nevoie de ea pentru a germina. Procesul de germinare dureaza in medie o luna. Cand plantutele au crescut suficient ca sa poata fi mutate, cam la 60 de zile de la plantare, desfaceti-le si asezati-le in ghivece separate.

Pentru a creste, au nevoie de o temperatura de 20 de grade Celsius, dar trebuie evitat contactul direct cu razele soarelui. Nu lasati pamantul sa se usuce si mentineti umidiatea aerului. Cand plantutele s-au indesit, mutati-le iar in ghivece individuale, inalte de zece centimetri. Gradina le va putea gazdui abia la sfarsitul lunii mai.

Atentie la ciuperci!

Begonia este sensibila si poate fi repede afectata de ciuperci sau insecte. Acesta este si motivul pentru care floarea nu prea rezista mult timp. Daca vedeti vreo frunza afectata, rupeti-o imediat! Le puteti preveni daca stropiti regulat frunzele cu un fungicid adecvat.

CE SPUN VIZITATORII

Anna in 20 Octombrie 2015

I like the early elegance oipton too. I\'ve just started working with my friend Kristen from Little Law\'s Print on Hunters invitations. His party will be a Winter One-Derland theme.

alina in 21 Iunie 2012

cum se inmultesc din lastari.???????
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI IN GHIVECI

Begonia de ghiveci
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate