Boli si daunatori

Boli si daunatori

Miercuri, 11 August 2010
3728 vizualizari | 2 comentarii

Asigurati-va ca orie gard ati instala, va fi usor de dat la o parte cand aveti nevoie sa ingrijiti plantele. Deasemnea, partea de jos a gardului ar trebui ingropata in pamant cativa cemntimetri. Acoperiti straturile  cu o folie de plastic subtire si usoara ca sa va protejati recolta de anumite insecte. Deasemenea aceasta folie va va proteja platele si de eventuale scaderi ale temperaturii sau ingheturi usoare.

Ca sa evitati infestarea frunzelor cu diferite ciuperci, udati solul din jurul plantei fara a stropi si frunzele. Daca folositi o stropitoare, udati-le dimineata devreme, pentru a lasa frunzele sa se usuce pana la caderea noptii. Daca o planta se inbolnaveste, inlaturati-o si aruncati-o la gunoi. Nu folositi astfel de plante bolnave ca ingrasamant. 

Cresteti soiuri de plante cunoscute ca fiind rezistente la boli. Gasiti astfel de informatii in cataloage de specialitate sau pe internet.

Culegeti cu mana insectele mari si omizile. Odata ce treceti de sentimentul de dezgust de la inceput, veti constata ca este o metoda eficienta in a limita daunatorii. Puteti folosi sprayuri insecticide pe care le gasiti in centrele de gradinarit. Orice insecticid ati folosi nu  uitati sa cititi bine eticheta cu instructiunile de folosire si sa le urmati intocmai.

In final, faceti un obicei din a schimba locul recoltei in fiecare an. Daca de exemplu anul acesta cresteti rosii in partea de nord-vest a gradinii, anul viitor plantati-le in partea de nord-est. Aceasta practica se numeste cultivare prin rotatie si reduce sansele ca insectele sa puna stapanire pe gradina dumneavoastra.

Aroma intensa este poate cel mai bun motiv pentru a va creste singur legumele. Culegerea roadelor propriei munci ofera satisfactie maxima. Multe legume pot fi culese in stadii diferite de crestere. Salata verde de exemplu, poate fi culeasa cat de tanara doriti. Culegeti cateva frunze de pe fiecare planta, si lasati-o sa creasca in continuare. Zucchini si castravetii pot fi culesi cand au doar cativa cm sau la maturitate. Regula generala este : daca arata indeajuns de bine sa poata fi mancat, inseamna ca intr-adevar poate fi mancat. Incercati.

La multe legume, cu cat culegeti mai mult, cu atat vor produce mai mult.

CE SPUN VIZITATORII

Turk in 10 Mai 2011

Hhaaahha. I’m not too bright today. Great post!

Bogdan in 30 Septembrie 2010

Tratamente fitosanitare autorizate impotriva bolilor si daunatorilor pentru pomi fructiferi, vita de vie, legume si arbusti; tratamente impotriva tantarilor; intretinere plante de apartament. Servicii de amenajare si intretinere spatii verzi. Seriozitate si personal calificat. Info la telefon: 0723.583.490
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN CULTIVARE SI INGRIJIRE

Boli si daunatori
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate