Ce trebuie sa stiti despre tufe

Ce trebuie sa stiti despre tufe

Marti, 15 Iunie 2010
5100 vizualizari | 3 comentarii

Tufele, cu frunzisul mereu verde sau schimbator, sunt extrem de decorative si foarte folositoare. Ca si copacii, tufele verzi pot sa aiba frunze mai mari sau sub forma de ace si va ofera fructe colorate sau conuri, coaja interesanta si flori frumoase.  Chiar si iarna, cand nu mai au frunze, impletitura crengilor si arhitectura interesanta vor completa peisajul cu succes. Marimea lor face o trecere placuta de la copacii inalti si plantele de la nivelul solului rotunjind marginile, fundatiile, cladirile si zidurile. Protejeaza solul si ofera adapost diferitelor forme de viata.

Tufele sunt versatile. Le puteti folosi ca sa mascati denivelari, ca si garduri vii, sa imprejmuiti gradina cu flori sau intreaga curte pentru a va proteja de zgomot si praf. Va recomadam sa le plantati si acolo unde doriti sa mascati unele elemente inestetice cum sunt centralele de incalzire, mecanismele de curatat piscina, tomberoanele etc.

Folositi tufele ca sa scoateti in evidenta piscinele, aleile si portile. Tufele cu spini vor impiedica animalele si copii vecinilor sa treaca prin curtea dumneavoastra ca scurtatura in drum spre casa.

tufe

Coniferele se bucura din nou de un interes crescut. Aceste plante mereu verzi si purtatoare de conuri frumoase sunt disponibile si in forma pitica – mult mai potrivita pentru proprietatile mici din ziua de azi, acestea ofera o gama larga de frunze si culori – usor albastrui, verzi cu variatii intre galben si crem sau doar traditionalul verde simplu. Oricare ar fi culoarea, acestea ies in evidenta contrastand cu albul zapezii iarna.

Coniferele, pe langa forma lor obisnuita, vin intr-o mare varietate de forme – plangatoare, intinse sau ridicate.

tufe


Tufele locale se bucura deasemnea de o atentie prelungita. Deoarece ele au existat mereu in aceleasi regiuni, inainte ca sa apara cele importate care au trebuit adaptate la conditile climatice si de sol, acestea nu necesita o munca prea grea de intretinere. Fiind adaptate conditiilor locale nu necesita sa le udati in plus, si rezista daunatorilor si bolilor. Pe langa toate astea sunt printre favoritele animalelor.

CE SPUN VIZITATORII

Melvina in 23 Iulie 2016

No coptnailms on this end, simply a good piece.

Steffi in 23 Februarie 2015

Ceend lucrurile se doeesvdc a fi eensufleţite - ori că au eenflorit, ori că eencep să respire sub privirile tale - deja nu mai eşti singur. Şi dintr-o dată vezi, şi e o lume care parcă eeţi aparţine doar ţie, deşi poate e invers, tu ai fost de-acum eenglobat een ea, te-a primit een momentul ceend ai eenceput să o zăreşti.Dar şi mai bine e ceend dintre lucrurile mici se iveşte şi vine spre tine cineva care stătea şi se uita atent, ca un cercetător al nimicului.

Laicee in 19 Octombrie 2012

Wowza, prbolem solved like it never happened.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARBUSTI

Ce trebuie sa stiti despre tufe
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate