Combinatii si compozitii de plante

Combinatii si compozitii de plante

Miercuri, 15 Martie 2006
10190 vizualizari | 5 comentarii

Compozitia se poate realiza simetrica sau asimetrica. Mai reusite din punct de vedere estetic sunt compozitiile asimetrice, care imprima un grad mai mare de dinamism si variatie. Nota de dinamism sau monotonie poate fi redata si de inaltimile plantelor care pot fi diferite sau aceleasi.
Va prezentam cateva exemple de compozitii de plante care vor aduce un plus de exuberanta casei dumneavoastra.

Intr-un vas cu diametrul de 40 cm putem combina : Rhoeo discolo, Scindapsus aureus, Anthurium andreanum si radacina de copac sau daca avem la dispozitie un vas oval cu lung de 40 de cm putem realiza o combinatie cu Billbergia nutam, Nephrolepis exaltata, Cryptanthus zonatus, Tillandsia Undiniana si ramura de copac.

O alta combinatie de plante pe care o putem realiza intr-un cas de 40 de cm este : lacobinia coccinea, Sarsevieria zebrina, Peperomia magnoliaefolia, Nephrolepi exaltata si Helxine soleirolii.

Intr-un vas oval, asimetric, lung de 30 cm putem pune plantele : Dracaena denmensis, Peperomia magnoliaefolia si Selaginella.

Sansevieria zebrina valaurentii, Chlorophytum comosum, Saintpaulia jonanth cu flori roz sau mov realizeaza o compozitie reusita intr-un vas cu diametrul de 30 cm

Va dorim succes in realizarea unor minuni florale pentru casa dumneavoastra.

CE SPUN VIZITATORII

Giancarla in 10 Decembrie 2015

Sandalele sunt fabuloase, mi-au palcut in toate tinutele tale, vad ca merg aproape la orice.Tinuta este relaxata dar in acelasi timp pretioasa. Arati minunat!xox

Evelly in 19 Octombrie 2015

Detaliul dresului rosu mi se pare cel mai itniaovv. Nu am mai vazut pe nimeni sa faca asa si chiar imi place foarte mult :D. Esti superba si eleganta, felicitari!

Tambrey in 10 Mai 2011

At last, sonmeoe comes up with the \"right\" answer!

aruncutean veronika in 17 Decembrie 2008

foarte bun! cei care vor sa afle despre ce plante e vorba mai sus pot le sugerez sa caute cataloage cu plante, in cere sunt trecute mai multe denumiri ale plantelor, dar si poze cu acestea.
sunt o mare pasionata al plantelor si imi ocup putinul timp liber cu ele,sa studiez despre ele,asa ca stiu deja destule denumiri latine al lor. se pot invata numele celor mai fregvente pe la noi.

Bondarenco Nina in 17 Octombrie 2007

Ar fi bine să fie ilustrată informaţia despre plantele de interior, fiindcă ?n diferite zone plantele au denumiri care diferă, iar denumirea latină nu ?ntotdeauna e cunoscută.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARANJAMENTE DE INTERIOR

Combinatii si compozitii de plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate