Cresterea narciselor albe

Cresterea narciselor albe

Duminica, 25 Iulie 2010
8198 vizualizari | 2 comentarii

Narcisele se descurca foarte bine si daca sunt crescute fortat. Aceasta specie infloritoare vor aduce un strop de primavara in casa dumneavoastra. Narcissus tazetta cunoscuta si sub numele de Narcisa alba, este o specie delicata, cultivata mai ales pentru a creste fortat in interior. Usor de plantat in ghiveci si cu aproape 100% sanse de succes, narcisele sunt o specie cu un parfum foarte puternic. Acestea pot fi crescute aproape oriunde.

Sfaturi pentru cresterea fortata a narciselor:

Acestea incep sa infloreasca de la 2 pana la 6 saptamani de la plantare. Nu au nevoie nici de depozitare la rece sau pamant deosebit. Se comporta la fel de bine crescute fortat ca si cum ar fi crescute ani de-a randul in gradina. Pe langa cresterea in pamant, puteti sa le puneti si intr-un vas nu foarte adanc plin cu pamant si apa. Daca doriti puteti sa le lasati numai intr-un vas cu apa.

Deoarece acesti bulbi delicati infloresc numai odata, aruncati-i dupa ce si-au incheiat spectacolul. Pentru un spectacol continuu de culoare, plantati cateva noi ghivece odata la cateva saptamani pe parcursul toamnei si iarna.

Chiar daca narcisele albe nu au nevoie de o perioada de intuneric ca sa infloreasca, este totusi o idee buna sa incepeti cu un loc intunecat si racoros. Pe masura ce bulbii incoltesc puteti sa ii mutati in locuri mai expuse la lumina. Daca bulbii sunt plantati intr-un loc cald, florile vor avea tendinta sa isi piarda vigoarea si sa se lase. Temperaturile mai mici le ajuta sa creasca viguroase. Daca plantele cresc prea inalte, sprijiniti-le cu un arac usor de bambus.

Plantarea bulbilor

Narcisele galbene, crescute fortat, pot sa infloreasca de la  5 pana la 17 saptamani de la plantare. Daca veti comanda bulbii din catalog, asigurati-va ca sunt vanduti anume pentru crestere fortata. Daca ii alegeti personal dintr-un centru de gradinarit, cautati bulbii tari, fermi, daca se poate cu doi muguri. Umpleti un vas de 10 cm sau mai mare cu un amestec de pamant pentru ghiveci care permite un drenaj bun. Odata ce ati plantat bulbii, asezati ghivecele intr-un loc intunecat si racoros cum ar fi o pivnita, garaj etc.

Odata ce vedeti radacinile iesind prin partea inferioara a ghiveciului, sau un mugure in varf, mutati plantele intr-un loc insorit. Nu va grabiti sa mutati ghivecele la lumina. Au nevoie de un anumit timp de stat la rece inainte sa se incalzeasca; daca sunt racite prea putin, bulbii pot incoltii, dar nu vor face flori prea frumoase.

CE SPUN VIZITATORII

Kaydi in 23 Iulie 2016

I came, I read this article, I coeqdnreu.

Earnhardt in 10 Mai 2011

Kudos! What a neat way of thikinng about it.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN PLANTE DE GRADINA

Cresterea narciselor albe
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate