Crinul rosu - Hippeastrum vittatum

Crinul rosu - Hippeastrum vittatum

Duminica, 19 Martie 2006
16716 vizualizari | 9 comentarii

Crinul rosu sau amarilisul este o planta care poseda in pamant bulbi de dimensiuni mari, din care pornesc frunzele si tulpinile florale. Florile, 2-5 la numar, situate terminal, sunt in forma de cupa larg deschisa (20-25 cm), colorata rosu, alb, roz, violet, unicolora sau bicolora.

Floarea infloreste in perioada de primavara-vara. Pentru a inflori in fiecare an, planta trebuie trecuta printr-o perioada de repaus (2-3 luni), in care isi pierde frunzele. Repausul se dirijeaza catre sfarsitul toamnei-inceputul iernii. In aceasta etapa se stopeaza udatul, iar temperatura din camera trebuie sa fie mai scazuta (10-12°C). In situatia in care frunzele continua sa vegeteze, se procedeaza la ruperea lor cu grija pentru a nu se afecta bulbul.

Dupa parcurgerea repausului, bulbii se transplanteaza in pamant proaspat si se repun in vegetatie prin asezarea intr-un spatiu calduros (17-20°C) si reluarea udatului. Nu dupa mult timp vor apare frunze noi si tulpinile purtatoare de flori.

Ingrijirea plantei consta in udarea moderata atat pe substrat cat si in atmosfera si administrarea ingrasamintelor complexe in concentratie de 0,2-0,3%.

Incepand din luna august, se rareste udarea si se micsoreaza cantitatea de apa pentru a se favoriza intrarea plantelor in repaus, cand frunzele se ingalbenesc si se usuca.

Crinul rosu se inmulteste prin separarea bulbilor si chiar divizarea celor mai mari, operatii care se fac la interval de 3-4 ani, o data cu transplantarea.

De asemenea, aceasta planta poate fi reprodusa si din seminte. in acest caz, semanatul se face vara, in ghivece sau ladite. Plantele tinere, indiferent de modul de inmultire, se cresc timp de 2-3 ani fara perioada de repaus.

CE SPUN VIZITATORII

Mahsa in 10 Decembrie 2015

Depende de que parte de Canarias, en la parte me1s alta de Tenerife, por ejemplo, se daredan de miavralla, aunque con tanta humedad no se, pero supongo que sed. En este caso, estos en concreto, se adaptan bien a climas ce1lidos (o eso dicen). Suerte Sandra.

Jay in 19 Octombrie 2015

curry? sure you can. they also have variations: katsu in hot pan with oinnos and eggs (one of my favs) and some others. you can also have the cutlet with noodles instead of rice. and who can resist the endless serving of cabbage salad that this place is renown for?

Sofariu Mihaela in 19 Noiembrie 2010

Am cumparat si eu 2 crini de la Bricostor,erau imbobociti si au inflorit.Dupa ce trece floare ,nu stiu ce sa fac,s-o rup,mai infloreste? Trebuie lasat la hibernare?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Mihaela Sofariu

delia in 31 Iulie 2010

stiti cumva vre-o metoda prin care crinul,poate inflori de doua ori pe an?si cum se face?si o a doua intrebare:semintele de crin (am primit si eu cateva)in ce luna se planteaza \"si bineinteles instructiunile\"

in 13 Iunie 2009

de ce nu puneti si o poza?

in 04 Decembrie 2008

Partile plantei ci=ontin substante toxice care ajunse in organism pot fi fatale

cristina in 16 Noiembrie 2007

daca e plantat in gradina... sescoate toamna?

crisan in 01 Mai 2007

as vi dorit si o poza

ANCA NEGURICI in 21 August 2006

As fi vrut sa stiu daca e toxic, mai ales oentru copiii mici.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI IN GHIVECI

Crinul rosu - Hippeastrum vittatum
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate