Dati forma tufelor dumneavoastra

Dati forma tufelor dumneavoastra

Marti, 15 Iunie 2010
4735 vizualizari | 1 comentarii

O tufa lasata in voia ei este o prada usoara pentru bolile transmise prin spori. Tunderea periodica le face sa arate mai atractive si mai sanatoase. Tunderea pentru controlul dimensiunii tufei este o pierdere de timp. Vor creste mereu inapoi. Puteti doar sa le ajutati sa creasca la dimensiunea matura avand crengi puternice si frunze sanatoase.

Gradinarii cu experienta fac de obicei schimbarile majore de structura atunci cand tufele sunt in hibernare, apoi in sezonul de crestere doar mentin o anumita forma  Tundeti tufele pentru a le da o forma dupa ce acestea infloresc si inainte ca sa iasa crengutele pentru anul viitor. Astfel veti fi siguri ca nu ati compromis florile pentru anul care vine.


tufe


Pregatiti-va sa tundeti tufele de primavara cum ar fi Rhododendronul, Azaleea si Forsythia de la inceputul si pana la mijlocul verii. Asteptati pana toamna pentru a tunde tufele de vara.

Taiati crengutele una cate una. Ideea este ca sa urmariti forma naturala a plantei, nu sa o schimbati. O planta formata corect este una care are aceasi forma ca inainte doar mai ordonata si fara crengute rebele.

Hibernarea
Chiar daca sunt schimbatoare sau mereu verzi, copacii si tufele au o perioada de hibernare. Aceasta este de obicei in timpul lunilor reci de iarna , cu exceptia plantelor tropicale. Cat timp zilele sunt scurte iar pamantul rece, plantele isi opresc cresterea si traiesc din energia acumulata. Odata cu venirea caldurii ele prind iarasi viata.

Formarea tufelor
Cand dati forma unei tufe, obtineti cel mai bun rezultat doar atunci cand urmariti forma natruala a acesteia. Respectati faptul ca fiecare planta este programata genetic pentru a avea o anumita forma, profil si model al crengilor. Faceti taieturi ca sa sprijiniti aceste caracteristici si sa pastrati caracterul esential al plantei. Formele de acadea arata inestetic in fata casei. Lasati formele stilizate si bonsaii pe seama profesionistilor.

tufe

 

CE SPUN VIZITATORII

Mary in 20 Octombrie 2012

Angelina, The small plants in the bgurakocnd are just planted vines. The red ones are used to provide a red blush to the golden (yellow) apples which are 99% of the harvest. A slight blush provides a better looking apple.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARBUSTI

Dati forma tufelor dumneavoastra
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate