Eucaliptul - Eucalyptus

Eucaliptul - Eucalyptus

Marti, 22 Martie 2011
12571 vizualizari | 2 comentarii

     Eucaliptul creste in Australia si Tasmania si se recunoaste usor dupa aspectul neobisnuit al scoartei sale ce se cojeste ca hartia. Poate atinge inaltimi de de pana la 150 de metri iar vara poarta pe ramuri mici flori albe.

     Uleiul de eucalipt are multiple intrebuintari medicale. El se colecteaza din frunzele mature, de culoare verde-cenusie. Eucaliptul cunoaste in prezent o larga raspandire pe continentul european, ca si in America , fiind foarte apreciat pentru pretiosul sau ulei eteric. Dintotdeauna, oamenii au avut incredere in puterile lui vindecatoare. Candva s-a crezut chiar ca parfumul puternic degajat de frunzele eucaliptului ar dezinfecta aerul. Bolnavii veneau in tinuturile cu arbori de eucalipt, atrasi de speranta ca aerul curatat de ei ii va ajuta sa-si recapete sanatatea.

     Aborigenii australieni cunosc actiunea antiseptica a frunzelor de eucalipt si de aceea isi oblojesc ranile cu ele. Eucaliptul este plantat si in regiunile mlastinoase din Africa de Nord pentru a alunga tantarii si a impiedica astfel propagarea malariei. Uleiul volatil din frunze tine insectele la distanta, iar radacina cu numeroase ramificatii a arborilor inalti pana la 150 de metri functioneaza ca un sistem natural de desecare a solului, asa incat el este mai putin prielnic ca loc de inmultire pentru tantari. Pe langa aceasta, uleiul intareste capacitatea naturala de aparare a organismului uman.

     Uleiul de eucalipt este inofensiv si are proprietati antiseptice, antimicrobiene, stimuleaza pofta de manacare, combate febra si are efect revigorant. Totodata are excelente proprietati expectorante, motiv pentru care este frecvent intrebuintat in tratatrea virozelor si a gripelor. Eucaliptul contine uleiuri eterice, folosite la inhalatii in afectiunile pulmonare. Datorita proprietatilor sale expectorante, este introdus ca ingredient in bomboanele de tuse. El usureaza respiratia si are efect antiinflamator iar din frunze se poate prepara de asemenea si o infuzie.

     Aplicat extern, uleiul poate vindeca taieturi, arsuri si chiar ulceratii pentru ca accelereaza formarea unui tesut cutanat nou si in general grabeste procesul de vindecare. Utilizarea lui se recomanda si contra durerilor musculare si a suferintelor de natura reumatica. Totodata, uleiul de eucalipt curata aerul, deci este cat se poate de potrivit pentru a aduce o briza proaspata in locuinta.

     Uleiul de eucalipt este incolor si se obtine din frunzele arborelui, prin distilare. Utilizarea vaporilor reprezinta un procedeu clasic de distilare a uleiurilor eterice din plante. Frunzele de eucalipt se introduc intr-un cazan mare, asupra lor ravarsandu-se un jet de vapori. Lichidul parfumat este absorbit de vaporii de apa. Ulterior amestecul este racit, iar in cursul aceste operatii uleiul si apa se separa. In cantitati mari, uleiul de eucalipt este toxic, de aceea el trebuie folosit intotdeauna cu masura.

     Inainte de a intrebuinta uleiul de eucalipt, il puteti incorpora intr-un ulei-suport, astfel diluandu-l. Fiind extrem de concentrate, uleiurile eterice nu se pot utiliza nediluate decat ca adaosuri in apa de baie. Introduceti  cam sase picaturi de ulei eteric in 60 de mililitri ulei-suport, de pilda unul de masline sau de migdale.

CE SPUN VIZITATORII

Santa in 10 Decembrie 2015

a0 a0 a0 a0Ați observat cum, ueroni, lucrurile se eente2mplă pe repeat, așa, oarecum inexplicabil? Spre exemplu, te eente2lnești absolut eente2mplător eentr-o zi pe stradă cu un cunoscut pe care nu l-ai mai văzut de hăt ani. Acestea fiind eente2mplate, nu-ți pui prea multe semne de eentrebare. Semnele de eentrebare eencepi să ți le pui cu adevărat doar atunci ce2nd la scurt timp, te eente2lnești iar cu aceași persoană een moduri repetate, deși, aparent, drumurile vostre n-au un țel comun. Aparent. Și ți se pare ciudat că timp de ate2ția ani nu l-ai văzut, dar hop, een trei zile vă eente2lniți een locații total diferite, tot voi doi. John Locke Lost

NOI in 22 Noiembrie 2014

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: oackris@yahoo.com
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

Eucaliptul - Eucalyptus
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate