Floarea-soarelui

Floarea-soarelui

Luni, 11 Iulie 2011
3826 vizualizari | 1 comentarii

Petalele ei par sa adune in ele tot soarele verii. De acolo ii vine si numele, si de la faptul ca-si roteste corola mereu dupa luminatorul ceresc.

Cand este mare si inflorita priveste spre rasarit.

Cand e tanara si are boboci, se roteste de la vest catre est, intalnindu-se cu soarele doar la amiaza.

Inalta cand creste pe camp, potrivita, cand o cultivam in gradina, Floarea-soarelui ne aduce bucurie in suflet, fiind zambetul lui Dumnezeu pe pamant.

Si na nu uitam nici semintele, care se pot consuma ca atare, amestecate, dimineata, in cereale, combinate cu fructe si iaurt. Si sa nu uitam nici uleiul de Floarea-soarelui, care, atunci cand este presat la rece, devine un aliment si un medicament de prim rang.

Cultivata in gradina - Floarea-soarelui creste inalta si este buna pentru seminte. Pentru a fi obtinute in conditii optime, floarea plantei trebuie invelita cu un tifon subtire si transparent, inainte ca pasarile sa o transforme in desert. Semintele pot fi folosite si pentru a fi resemanate anul viitor. Se pastreaza la loc rece, uscat si intunecos.

Ghivecele cu Floarea-soarelui - sunt o alternativa ideala la taierea lor pentru a fi puse in vaze. Ele fac mereu boboci si dureaza cat este vara de lunga.

Decor pentru farfuria ce fructe - daca vreti musafiri si vreti sa le asterneti o masa ca in povesti, asezati Floarea-soarelui in castronul sau cosul cu fructe. Este o creatoare de buna dispozitie neintrecuta.

Licariri in noapte - luati un vas vechi, de arama sau zinc (mai nou se gasesc de vanzare la magazinele cu specific). Umpleti-l cu apa si puneti in el corole mici de Floarea-soarelui si lumanari albe, aprinse. O idee ingenioasa pentru o sarbatoare afara, in gradina.

Mai ales seara, culoarea galbena a florilor, luminate de lumanari creeaza un decor romantic si misterios. Floarea-soarelui este o prezenta ideala pentru mesele de vara organizate in aer liber.

 

CE SPUN VIZITATORII

Mateus in 10 Decembrie 2015

Well done to think of sotmnhieg like that
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN PLANTE DE GRADINA

Floarea-soarelui
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate