Flori de gradina - cultivare, ingrijire, tratament, inmultire, daunatori

Mai multe despre Flori de gradina

BUJORUL - Paeonia officinalis

Puternic parfumat, bujorul este o planta rezistenta, cu viata lunga, disponibila intr-o mare varietate de nuante, avand perioada de inflorire din primavara tarzie pana la inceputul verii.

BEGONIA PLETOASA (Begonia hybrida pendula)

Planta prefera locurile mai putin insorite, fara curenti de aer si bogate in vapori de apa. Infloreste sustinut aproape in tot cursul anului, iarna fiind o minunata planta de apartament.

GARDENIA - Gardenia jasminoides

Este un arbust mai mult larg decat inalt. Poate atinge 50-60 cm. Planta se remarca prin frunzisul verde inchis, lucios, dar mai ales prin florile mari, albe, sesile, foarte parfumate, care apar in varfurile lastarilor.

Flori rezistente la canicula pe care le poti planta in gradina

Primavara a venit cu un val neasteptat de temperaturi ridicate, numai bune pentru inflorirea rapida a florilor din gradina. Pe termen lung, mai exact pe o perioada de 3-4 luni, florile nu reactioneaza bine la caldura exagerata, chiar daca tu te straduiesti sa le oferi cantitatea optima de apa. Acest lucru se intampla deoarece anumite plante sunt iubitoare de umbra si racoare...

Plante perene noi pe care trebuie sa le ai in gradina in 2013

An de an, gradina ta se poate imbogati cu varietati noi de plante care sa dea o nota de inedit spatiului din jurul casei. Rezistente, cu un colorit atractiv si multe alte caracteristici pretioase, iata cateva dintre plantele perene pe care ai putea sa le inserezi cu succes in gradina ta in 2013...

Imparatia lalalelor

Parca nu e primavara de-adevaratelea decat atunci cand, oriunde intoarcem privirea, vedem lalele. Si in buchete, si in glastre, si in rondurile de flori.

Flori de... dragoste

Nici un cadou nu descrie mai potrivit sentimentele unui indragostit decat o floare proaspata, parfumata si delicata.

Mergi la pagina:
Flori de gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate