Flori rezistente la canicula pe care le poti planta in gradina

Flori rezistente la canicula pe care le poti planta in gradina

Miercuri, 22 Mai 2013
5176 vizualizari | Comenteaza

 

Flori rezistente la canicula pe care le poti planta in gradina

Primavara a venit cu un val neasteptat de temperaturi ridicate, numai bune pentru inflorirea rapida a florilor din gradina. Pe termen lung, mai exact pe o perioada de 3-4 luni, florile nu reactioneaza bine la caldura exagerata, chiar daca tu te straduiesti sa le oferi cantitatea optima de apa. Acest lucru se intampla deoarece anumite plante sunt iubitoare de umbra si racoare, in timp ce altele rezista foarte bine la soare si pe perioada caniculei. Iata ce flori poti planta in gradina, daca vrei sa ai parte de un peisaj colorat chiar si atunci cand soarele dogoreste pe cer.

 

Levantica

Levantica este o planta speciala, atat datorita parfumului suav pe care il emana, cat si felului in care s-a adaptat la conditiile meteo. Levantica este cunoscuta drept una dintre cele mai rezistente plante pe timp de canicula, nu are pretentii in ceea ce priveste ingrijirea si o poti planta in orice sol, atat timp cat acesta are un drenaj bun.

 

Echinacea

Cultivata atat ca planta decorativa, cat si ca planta medicinala, echinacea iti ofera o adevarata satisfactie vizuala. Deoarece la origini a fost o floare de camp, echinacea s-a adaptat la conditiile meteo si este o floare rezistenta la canicula. O poti planta intr-un spatiu insorit si o poti uda din cand in cand pentru a o revigora. In rest, echinacea va arata splendid in verile caniculare, dar va face fata cu brio si verilor ploioase.

 

Floarea soarelui

Cum puteam vorbi despre florile rezistente la canicula fara sa pomenim de principala planta care rezista excelent la perioade indelungate de caldura excesiva: floarea soarelui? In general, floarea soarelui se cultiva in lanuri, dar se descurca foarte bine si atunci cand este singuratica. Prin urmare, poti planta floarea soarelui din loc in loc in gradina, pentru a aduce o pata de culoare galbena in peisaj.

 

Sedum

Sedum nu este tocmai o floare, ci o planta suculenta extraodinar de rezistenta la canicula. Sedum creste sub forma de “covor” sau arbust pitic si este disponibil intr-o varietate de nuante, de la rosu inchis si roz, la verde crud. De multe ori, covorul de sedum este preferat in locul gazonului, deoarece planta suculenta nu are nevoie de ingrijire speciala in lunile caniculare de vara, pe cand gazonul trebuie udat constant si tuns.

 

Amsonia

Amsonia este o floare rezistenta la canicula, care dezvolta inflorescente albastre in forma de stele. Tocmai de aceea i se mai spune si steaua albastra. Poti cultiva floarea oriunde in gradina, insa preferabil ar fi sa-i alegi un spatiu insorit, unde poate profita la maximum de razele soarelui.

 
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI DE GRADINA

Flori rezistente la canicula pe care le poti planta in gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate