Focoasele roscate

Focoasele roscate

Miercuri, 18 Mai 2011
3591 vizualizari | 2 comentarii

 

In lumea simbolurilor, rosul si derivatele sale, sunt asociate cu focul si sunt considerate culori deosebit de puternice, incitante, dinamice.

In egala masura semnifica fericire si prosperitate. De aceea, potrivit feng shui, amaplasand flori rosii in zona reputatiei, faimei si bogatiei (spre sud), a dragostei (sud-vest), a carierei (nord) dintr-o incapere, atragem sau intarim energiile pozitive si norocul.

Eleganta cozii de vulpe

Acalypha, cunoscuta si sub numele de "Coada de vulpe", este un arbust decorativ care prin prezenta sa da eleganta unei incaperi.

Unele varietati au doar frunze, care se reamarca insa prin varietatea mare de culori (nuante de rosu, portocaliu, brun sau verde). Coada de vulpe se adapteaza bine la conditiile de interior, creste repede si poate ajunge la o inaltime de 120 de centimetri. Se poate dezvolta foarte bine si in incaperi cu un nivel de umezeala mai ridicat, dar are musai nevoie de o temperatura constanta (primavara si vara intre 20 si 24 de grade Celsius, iar iarna intre 10 si 15 grade Celsius).

Atentie! Coada de vulpe trebuie ferita de curent sau de fluctuatii de temperatura, mai ales iarna cand se uda doar de doua ori pe saptamana.

Urzici pentru... decor

Desi numita si Crotonul saracului, urzicuta este mult mai frumoasa si mai putin costisitoare decat acesta. In plus, este foarte usor de crescut. Poate fi cultivata din butasi si/sau seminte sau cumparata la ghiveci.

Ajunsa o tufa de 30 de centimetri, frunzele trebuie ciupite cu regulalitate ca sa nu creasca prea inalta si prea rasfirata. Iarna, urzicuta dormiteaza, motiv pentru care are culorile mai estompate. Trebuie deci udata rar si neaparat trebuie folosita o apa dedurizata (fara calcar).

Imprastiata azurie

Setcreasea purpurea este o planta plangatoare imprastiata. Denumirea ii vine de la culoarea purpurie a frunzelor cu irizatii movulii. Farmecul plantei creste cand la marginea crengutelor ii rasar floricele mici, delicate si roz.

Alte roscate de top - Daca va incumetati sa cresteti roscate, puteti alege dupa placul inimii intre kalanchoe, salvie, iresine, diferite specii de urzicute, gynura, planta de umbra sau arbusti pitici de fag rosu, alun rosu, frasin pitic, artar american sau berberis.

Secret de gradinar - culoarea rosie a plantelor este data de un pigment special care se activeaza doar atunci cand planta sta in lumina puternica dar nu direct in bataia soarelui de amiaza.

CE SPUN VIZITATORII

Setefano in 19 Octombrie 2012

Mi-a placut site-ul,interesant si cu multe sturafi pretioase in ceea ce privesc florile.Si pentru mine florile sunt o mare pasiune,stau la curte si tot timpul liber il petrec alaturi de floricelele mele dragi.Am si multe flori de camera si balcon,insa despre unele nu stiu prea multe de aceea caut sa aflu si asa am ajuns la acest site.Multumesc pentru sturafi si de cite ori nu voi sti ceva sau vreau sa aflu lucruri noi voi intra cu drag aici.O zi frumoasa si cu multe flori inflorite,Ludmila

Pokey in 12 Septembrie 2011

I really cduoln\'t ask for more from this article.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

Focoasele roscate
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate