Foloasele consumului de vin

Foloasele consumului de vin

Marti, 03 Octombrie 2006
9106 vizualizari | 4 comentarii
Vinul, in a carui compozitie intra peste o suta de constituienti (zaharuri, alcool etilic, glicerina, acizi organici, tanin, aldehide, vitamine, saruri minerale etc.) se numara printre primele alimente pe care omul le-a folosit pentru completarea hranei. Este stiut ca popoarele antice pretuiau mult trinitatea alimentara alcatuita din vin, untdelemn si piine.

Hipocrat, parintele medicinii (sec. V i.e.n.) considera vinul ca "cel mai minunat remediu deopotriva de util atit pentru cei bolnavi cit si pentru cei sanatosi", iar celebrul chimist si biolog francez Pasteur, afirma ca vinul "este cea mai sanatoasa si mai igienica dintre bauturi".

Astazi, la intrebarea daca vinul poate fi considerat o bautura folositoare pentru organism, specialistii competenti in aceasta problema raspund diferit.

VinRaspunsul corect la aceasta intrebare poate fi formulat astfel: vinul este o bautura folositoare pentru oamenii sanatosi si chiar pentru cei care sufera de anumite afectiuni, de exemplu: bronsita, bronho-pneumonie, colite diareice, constipatie, diabet (numai vinuri seci, adica fara zahar) etc., numai in anumite conditii: sa fie natural, slab alcoolizat si mai ales sa fie consumat in cantitati moderate si nu zilnic.

Consumat in mod constant si in cantitati mari, vinul devine toxic pentru organism si poate duce la declansarea unor boli deosebit de grave. Exista boli in care consumul de vin este total contraindicat: boala ulceroasa, ciroza hepatica, astenii grave, litiaza, hipertensiune, afectiunile reumatismale de tip inflamator etc.

In general, vinurile intens colorate sunt gireu suportate de ficat.

Este bine de stiut ca in vinurile foarte tinere (nelimpezite) exista o serie de produsi toxici pentru organism si ca vinurile obtinute din vitele nobile sunt superioare calitativ celor obtinute din vite hibride, in ce priveste continutul de vitamine si saruri minerale.

CE SPUN VIZITATORII

Faiezzah in 19 Octombrie 2015

Poate nu este o antologie exstuhaivă a tuturor textelor patristice care privesc tema respectivă, dar este un eenceput, este un şantier care se cere continuat. Părintele Paschia a pus temelia, iar lucrarea aşteaptă să fie continuată. Editarea pentru prima dată a acestui manuscris al părintelui, care vine să-l completeze pe primul amintit mai sus, este un argument că zidurile nu vor răme2ne pustii, ci că vor continua să se eenalţe. Bucuria ar fi dacă buna-cuviinţă cu tot ce implică ea een plan spiritual şi comportamental ar prinde temelii şi s-ar desăve2rşi een comportamentul a ce2t mai mulţi semeni de-ai noştri. Astfel lumea ar deveni mai bună, mai dreaptă şi mai frumoasă, iar Domnul Hristos şi-ar face simţită prezenţa prin fiecare trăitor al bunei-cuviinţe.

Lizabeth in 10 Mai 2011

Wow! Great thikning! JK

Cecilia in 27 Februarie 2010

Articolul este deosebit de important,
Felicitari!

FLOARE in 30 Ianuarie 2010

ARTICOL notat cu 5 !
Citesc mult despre alimentatia naturista ,pentru ca am si eu o afectiune majora.
Sunt de acord cu HIPOCRATE,parintele medicinii si mai ales cu biologul francez PASTEUR, dar eu sustin ca VINUL este cea mai buna bautura pentru femei,cand il beau barbatii!
Atunci ,un sfat bun pentru femei :
Cinstiti-va barbatii cu aceasta licoare !
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ALIMENTATIE NATURISTA

Foloasele consumului de vin
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate