Fungicide naturale pentru plantele din gradina

Fungicide naturale pentru plantele din gradina

Miercuri, 19 Iunie 2013
16739 vizualizari | 3 comentarii

Fungicide naturale pentru plantele din gradina

Pentru a creste puternice si sanatoase, plantele din gradina necesita lumina, umiditate si hrana corespunzatoare nevoilor proprii. Cateodata, insa, chiar si atunci cand depui eforturi pentru a le feri de probleme, plantele din gradina sunt atacate de boli si daunatori. Te confrunti cu nesuferitele boli fungice? Iata cateva fungicide naturale, non-toxice, care te vor scapa de neplaceri!

 

1. Laptele

Laptele este un aliment care se regaseste frecvent in gospodarie si poate fi utilizat cu succes si in gradina, in calitate de fungicid natural. De altfel, studiile au demonstrat ca solutiile de lapte contribuie la indepartarea fungilor care ataca plantele  in proportie de 90%!

Cum obtii un fungicid natural eficient pe baza de lapte? Adauga 1 parte de lapte la 9 parti de apa, retinand ca ideal este sa folosesti lapte degresat. Adauga laptele diluat intr-o sticla cu pulverizator si aplica solutia pe plantele din gradina afectate de boli fungice o data pe saptamana.

 

2. Usturoiul

Un antibiotic natural renumit, usturoiul se dovedeste util si in gradina! Pentru a obtine un fungicid pe baza de usturoi, amesteca intr-un blender 10 catei de usturoi si 500 ml de apa, strecoara solutia obtinuta, dupa care adauga lichidul intr-un recipient cu pulverizator.

Astfel, vei fi obtinut un fungicid si insecticid, deopotriva, foarte eficient atat impotriva diverselor tipuri de ciuperi, cat si a daunatorilor, care trebuie insa folosit cu precautie, intrucat este puternic si distruge si insectele benefice!

 

3. Ceaiul de compost

Ceaiul de compost, un alt fungicid natural excelent, nu este nimic mai mult decat compost amestecat cu o cantitate generoasa de apa. Astfel, vei obtine un ceai de compost numai bun pentru a-ti trata plantele afectate de boli fungice daca vei amesteca intr-un recipient 10 litri de apa si o lopata generoasa de compost.

Ceaiul de compost obtinut trebuie lasat la "macerat" timp de cateva saptamani, dupa care trebuie strecurat si aplicat pe plantele bolnave.

 

4. Bicarbonat de sodiu

Banalul bicarbonat de sodiu este ingredientul principal al unui fungicid natural, care mai contine apa si ulei horticol. Acest fungicid se obtine amestecand 4 litri de apa cu 1 lingura de bicarbonat de sodiu si 1 lingura de ulei horticol.

Umple un recipient cu pulverizator cu aceasta solutie pe care se recomanda, pentru rezultate optime, sa o aplici la fiecare 7-10 zile pe suprafata plantelor afectate de boli fungice.

 

5. Otet

Foloseste-te cu incredere si de otet pentru a scapa de problema bolilor fungice! Amesteca 4 litri de apa cu 3 linguri de otet si aplica fungicidul obtinut pe plantele bolnave.

CE SPUN VIZITATORII

Etsumi in 10 Decembrie 2015

Ah! I eat 3-5 things every day off the dirty list. I am so swinchitg to organic on those. I can\'t believe it! Here I was thinking I was doing somthing nice for my body by eating veggies/fruit. Perhaps from now on I should just stick to can of Pringles for sustanance. You won\'t find any veggies or fruits in that can. =)

Subhana in 10 Aprilie 2014

Gradinita Karin `s Kids din Bucuresti, zona Piata Domenii a fost aleasa nrastoa dupa lungi cautari. Am vizitat multe gradinite si m-am oprit la asta pentru ca pe deoparte este intradevar dotata - s...

lucian ioan in 01 August 2013

foarte bune metode.multumesc
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN CULTIVARE SI INGRIJIRE

Fungicide naturale pentru plantele din gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate