gradina - amenajari, cultivare, ingrijire, plante, flori, inmultire, conditii, altoire

Din Gradina

Flori de gradina care infloresc in aprilie

Florile de gradina se dezvaluie in toata splendoarea lor incepand cu luna aprilie. Sigur ca sunt si fori care ti-au infrumusetat gradina mai devreme, insa abia din aprilie vei putea avea o gradina intens parfumata si plina de accente de culoare. In general, daca vremea este frumoasa in luna aprilie, zilnic vei vedea cum iti apare o floare noua in gradina...

Activitati de gradinarit in luna martie Activitati de gradinarit in luna martie

Luna martie vine cu vreme calda, numai buna pentru gradina ta, care incet, incet incepe sa prinda viata din nou. Cum temperaturile sunt constante si depasesc 0 grade Celsius, este momentul sa incepi sa-ti planifici toate activitatile pe care trebuie sa le intreprinzi luna aceasta in gradina.

Primavara in gradina - cosmetizarea copacilor

Pentru ca este primavara de-acum si pentru ca trebuie sa incepem sa amenajam gradina pentru vara ce va urma, este nevoie sa stim ce avem de facut. Una dintre cele mai importante activitati in gradina este plantarea si cosmetizarea copacilor.

Curatenia de primavara in gradini

A venit primavara si odata cu ea si munca la gradina. Copacii trebuie curatati, frunzele si crengutele arse, pamintul afanat.

Alegerea, pregatirea si ingrijirea pamantului pentru plante

Este foarte important ca pamantul din ghivece sa-si pastreze porozitatea si permeabilitatea cat mai mult timp, sa nu se compacteze usor ca urmare a tasarii provocata de udarile repetate.

Solul potrivit si ingrijit, cheia catre o gradina bogata

Solul furnizeaza "cheia" pentru sanatatea plantelor din gradina, precum si vitalitatea acestora. Calitatea solului nu afecteaza numai sanatatea plantelor, ci si timpul pe care dumneavostra il veti petrece in gradina.

Cultivarea legumelor in gradina si balcon

A venit primavara ! Si cu sigranta veti vrea sa transformati petecul de pamant din fata casei dumneavoastra sau balconul intr-o gradina de legume, pentru a face acest lucru ne-am gandit la cateva sfaturi utile pe care le veti putea folosi cu usurinta.

Cum previi si tratezi patarea neagra a frunzelor la trandafiri

Patarea neagra a frunzelor este una dintre cele mai comune boli ale trandafirilor si este cosmarul multor gradinari iscusiti. Patarea neagra apare la trandafiri in special in perioada de tranzitie de la primavara la vara, dar si pe tot parcursul verii, tocmai atunci cand iti doresti ca trandafirii tai sa fie mai frumosi ca niciodata. Din fericire, sunt cateva metode prin care poti preveni si trata aceasta boala...

Gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate