Gradina la ghiveci

Gradina la ghiveci

Miercuri, 25 Mai 2011
7142 vizualizari | 1 comentarii

 

Sa aveti o mica gradina formata din ghivece este economicos, avantajos si placut. Pe de o parte pentru ca stati in aer liber cat timp gradinariti, iar pe de alta, pentru ca va creeati posibilitatea de a pune pe masa doar produse proaspete.

Nu uitati insa ca rosiile, ardeii si vinetele nu trebuie sa depaseasca inaltimea de o jumate de metru. Soiul ideal de rosii este asemanator marimii cireselor, iar pentru vinete si ardei, doar soiurile de mici dimensiuni.

Rosii cherry

Le considerati delicatese atunci cand le vedeti la magazin. Cu toate acestea, le puteti cultiva si dumneavoastra pe pervazul ferestrei dumneavoastra sau chiar in balcon. Nu va faceti probleme pentru ca nu este complicat deloc.

Trebuie doar sa urmati regulile standard de ingrijire: sa plantati rasadurile pe care le-ati luat de la piata, sa le udati cate putin, dar zilnic, sa le fertilizati cu regularitate si sa loviti usor tulpinile cand florile sunt deschise pentru a facilita polenizarea. Ca sa aveti succes, alegeti tomate din soiurile Lycopersicon esculentum, Florida petit, Minibel sau Tiny Tim. Tomatele Tumbler merg de minune in cosuri suspensate.

Castraveti

Desi ceva mai putin decorativi decat rosiile, castravetii (Cucumis sativus) au ajuns plante de casa darorita hibridului F1 - Fembaby. Desi nu par, castravetii sunt usor de cultivat si de dirijat. Aveti doar grija sa asezati ghiveciul intr-o farfurie pe care sa o tineti mereu plina cu apa. Si neaparat, trebuie sa pulverizati frunzele plantei cu apa, zilnic, pentru a nu fi atacata de molia alba.

Ardei

Fie ca sunt ardei grasi, iuti, gogosari sau capia, aceste legume se cultiva din rasaduri obtinute din semanarea in lunile februarie si martie a semintelor in rasadnita. Prin luna mai plantutele trebuie mutate in ghivece separate. Aveti grija ca apa folosita la udat sa nu fie foarte rece iar dupa udatul de la plantare trebuie facuta o pauza. Abia dupa cateva zile puteti folosi apa din nou.

Vinete

Vanata (Solanum melongena oviderum) este chiar o planta de pervaz. Creste cam 30 de centimetri inaltime, cu frunze mari si fructe lucioase. Daca se lungeste prea mult, ciupiti neaparat varfurile lastarilor, puneti tarusi si pulverizati zilnic legumele cu apa. Cultivati Long Easter Egg pentru vinete albe si Black Enorma daca vreti sa va impresionati vecinii.

Capsune

Puteti sa cultivati capsuni obisnuiti in hardaie, afara pe balcon sau chiar, in ghivece de lut, in interior. Pentru reusita este indicat sa alegeti capsunul alpin.

 

CE SPUN VIZITATORII

Eva in 19 Octombrie 2015

I love how we were both seeing green this past week I love peas, both dried and fresh. These bauiteful muffins sounds delicious and I love bit of curry in them too. Great recipe!
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN LEGUME

Gradina la ghiveci
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate