Guzmania

Guzmania

Marti, 12 Aprilie 2011
4030 vizualizari | 1 comentarii

Oricand se poate intampla sa primiti cadou o Guzmania. O frumoasa aristocrata tropicala cu frunze asemanatoare cu ale crinului, dar total diferita de acesta. Si dupa floare (protapita in varful unei excrescente si fiind colorata in rosu, portocaliu, alb, galben sau violet, in functie de exemplar), si dupa modul de ingrijire.

Apa la cupa

Iubitoare de un mediu constant, ferit de curenti puternici de aer si de razele directe ale soarelui, Guzmania nu trebuie udata decat in rastimpuri - cat sa nu se evapore apa de tot. Dar udarea plantei se va face cu o mare atentie si apa se va turna doar in cupele pe care frunzele le formeaza la baza tulpinei. Niciodata direct pe pamant. Recomandat este sa folositi apa de ploaie sau apa fiarta si racita (in acest caz fertilizata de doua trei ori pe luna), niciodata direct de la robinet.

Nasterea din ghiveci

Daca intruneste ingrijirile minime necesare, Guzmania isi mentine frumusetea peste jumatate de an, putand ajunge si la un an. Dupa aceea, planta incepe sa se ofileasca si la baza tulpinei "da nastere" unui pui. Daca a fost bine ingrijita pot fi si doi sau chiar trei.

Pe masura ce noua generatie creste, planta mama se ofileste si moare incetul cu incetul. Pentru ca puiul sa fie viguros, este obligatoriu sa aveti rabdare, sa il lasati sa creasca in liniste si mai ales sa nu il despartiti de mama inainte ca aceasta sa se ofileasca cu totul, iar puiul sa aiba un aspect sanatos si viguros.

Viata pe cont propriu

La Guzmania, moartea plantei-mama este un proces firesc, fiind conditionata de aparitia puiului prin care ea se regenereaza. Nu trebuie deci sa considerati intamplarea o nereusita. Trebuie doar sa-i urmariti evolutia cu dragoste si rabdare.

Momentul oportun de desprindere a puiului este cand acesta este indeajuns de viguros si atinge aproximativ jumatate din marimea plantei-mama, care trebuie sa fie puternic ofilita. Abia in aceasta situatie, puiul se poate detasa si se poate replanta intr-un ghiveci separat, de dimensiuni nu prea mari fata de marimea puiului.

Aspirator de energie buna

In feng shui, plantele (exceptandu-le pe cele cu frunze ascutite) au rolul de a creste energia pozitiva. Asezandu-le in anumite locuri din casa, ne putem spori sansele de reusita. Astfel, pentru prosperitate, asezati plantele verzi pe partea de sud-est a camerei de zi. Pentru sanatate, puneti plantele verzi in estul camerei. Pentru fericire in cuplu, plantele cu flori frumoase sau glastrele cu aranjamente florale le veti aseza in partea de sud-est a camerei.

 

CE SPUN VIZITATORII

Aziz in 19 Octombrie 2012

Pentru mine a merge la piata nu e deloc o corvoada, e chiar o prelace. Desi piata e destul de departe de mine si merg cu autobuzul pana acolo, fac cumparaturile in piata destul de des. Eu sunt fascinata de mirosurile fructelor si legumelor, de tarabele colorate cu de toate.[]
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI IN GHIVECI

Guzmania
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate