Ingrijirea plantelor cand sunteti plecat

Ingrijirea plantelor cand sunteti plecat

Marti, 29 Iunie 2010
5429 vizualizari | 2 comentarii

Cand mergeti in concediu, indiferent de anotimp va intrebati ce se va alege de plantele dumneavoastra. Lasate fara ingrijire pana la o saptamana, majoritatea plantelor de interior pot supravietui.  Trebuie doar sa le udati bine inainte sa plecati. Asigurati-va ca au destula lumina dar nu sunt expuse la soare direct, lucru ce ar face pamantul sa se usuce prea repede.

Daca plecati pentru mai mult de o saptamana, incercati optinuile de mai jos.

 - cereti unui vecin sau prieten sa va ude plantele. Lasati o lista cu necesitatile fiecarei plante si zilele cand trebuie udate.

 - Puneti toate ghivecele in cada. Dati drumul la dus si udati-le. Puneti o folie de plastic transparent deasupra lor. Ar trebui sa le fie bine pana la 2 saptamani daca aveti o fereastra in baie si le puteti oferi lumina. Daca nu aveti lumina naturala, lasati un corp de iluminat fluorescent setat sa stea aprins 12 ore.

 - construiti pentru lantele mari cate o mini – sera, dintr-o punga de plastic transparent. Faceti cateva taieturi mici in plastic si apoti legati punga in partea superioara.

Iarna, reduceti caldura la 10-15 grade. Plantele se vor simti mai bine la racoare.

CE SPUN VIZITATORII

Natty in 20 Octombrie 2015

abia acum am citit mesajele depsre curs si am aflat ca s-au ocupat locurile si pt 20.09 ,poate totusi va mai incepe un nou curs in timp util si pt mine, va rog sa ma anuntati daca se intampla asa ,mutumesc mult

anamaria benea in 21 Mai 2013

am un palmier nu stiu ce denumire are lam taiat de jos de doua palmi de la radacina se regenereaza astept raspunsul dumneavoastra multumesc
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN PLANTE DE INTERIOR

Ingrijirea plantelor cand sunteti plecat
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate