Ingrijirea unui teren impadurit

Ingrijirea unui teren impadurit

Marti, 29 Iunie 2010
3189 vizualizari | 1 comentarii

Copacii cazuti, putrezesc si imbogatesc pamantul, atrag insectele care vor hrani alte vietati salbatice si ofera adapost multor mamifere mici. Plantele agatatoare, plantele mici si altele pe care le-ati cataloga ca buruieni inestetice au un rol important in ecosistemul padurii. De fapt, in majoritatea cazurilor daca le-ati inlatura ati face padurea vulnerabila in fata anumitor boli.

Fiti atenti si cautati orice problema majora. Intr-o zona impadurita, cativa copaci bolnavi pot fi un focar din care sa porneasca o adevarat epidemie. Bolile se raspandesc rapid, iar daca aveti mai multi copaci cu aceleasi semne de imbolnavire contactati repede o persoana specializata pentru a face un diagnostic.

Este bine sa curatati cararile din padure, dar daca traiti intr-o regiune umeda si calda va trebui sa o faceti foarte des. Intr-un climat umed va tebui sa curatati cararile odata la 3 luni. Intr-o regiune arida, o carare poate rezista cu intretinere minima chiar si 30 de ani.

Multi proprietati doresc sa isi incarce padurea cu copaci si flori ce nu necesita multa ingrijire. In padurile de foiase, bulbii de primavara cum sunt narcisele vor prospera si se vor extinde. Zonele cu soare moderat sunt propice plantelor perene si a celor ce se seamana in fiecare an. O alegere buna sunt florile de „nu - ma - uita”  si Phlox. Tufele cu flori bune pentru marginile usor umbrite ale padurii sunt Azaleea, Rhododendronul, Hidrangeas si Viburnum.

CE SPUN VIZITATORII

IQra in 19 Octombrie 2015

Acum , ca v-am citit articolul dar si caientormile voastre... Eu va spun parerea mea, ceea ce fac eu de mult timp, fara sa stiu despre disputa fictiva, mai mult in afirmatii, a celor 2... Si anume... Cam de 2 ori pe saptamana aplic crema de noapte pe care o las sa actioneze TOATA noapte pe ten. In restul serilor ma demachiez devreme, 8-9, curat tenul si aplic crema de seara. Asta pt ca eu ma culc tarziu... apoi, inainte sa intru in pat, merg si splal fata cu sapun lichid negru african, sau cu un gel de curatare (nu cu produse de demachiere). Astfel tenul apuca sa absoarba toate ingredientele dedicate lui din crema, dar pe timp de noapte apuca si sa respire, se oxigeneaza. Dar, decat sa nu folosesti deloc crema de noapte, mai ales cand esti o femeie trecuta de 25 ani, nu este tocmai indicat. Deci sfatul meu, decat deloc , mai bine o aplici pentru toata noaptea.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN AMENAJARI GRADINA

Ingrijirea unui teren impadurit
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate