Inmultirea ficusului

Inmultirea ficusului

Luni, 27 Februarie 2006
33554 vizualizari | 7 comentarii
Puteti inmulti ficusii in orice moment al anului, daca mentineti in spatiul respectiv temperaturi constante de 25-28 grade Celsius si o umiditate atmosferica mai mare decat de obicei.

 S-a constatat totusi ca la sfarsitui iernii, spre primavara, procentul de prindere al butasilor este mult mai mare.
Incepand din decembrie pana in martie, consistenta si circulatia latexului din seva scade simtitor (pentru ca plantele intra in repaus).

Lastarii alesi pentru inmultire pot fi de la varfuri sau din ramurile laterale. Pentru detasarea de planta mama, nu sectionati tulpina intr-o zona erbacee (cruda), ci intr-una cu o coloratie maronie-cenusie (semi-lemnificata), imediat sub un nod.

Agitati baza lastarului si lasati-o cateva minute intr-un vas cu apa calduta, pentru ca latexul sa
se fluidizeze si sa se scurga din zona respectiva. Fasonarea si pregatirea lastarului se fac putin diferit fata de metoda folosita la alte specii.

Deoarece scopul este sa obtineti plante tinere, imbracate bine de jos, macar in prima faza, lastarului nu-i eliminati frunzele de pe portiunea din mijioc si nici nu le reduceti prin taiere. Cu exceptia celor din dreptul nodului bazal, le lasati intregi si le strangeti prin rulare in jurul axului lastarului, dupa care le legati cu un material elastic si moale.

Succes!

CE SPUN VIZITATORII

Dyan in 19 Octombrie 2015

trebuia sa mergeti la admtristnaiie, mai sunt 30 de exemplare de anul trecut. Cautati pe Facebook Grupul candidatilor FJSC. Acolo gasiti toate subiectele de anii trecuti. Tot acolo candidatii posteaza materiale, iar studentii le corecteaza

Carlye in 23 Februarie 2015

That\'s cleared my thoughts. Thanks for cobrginutint.

Felicia in 23 Martie 2011

Și cum trebuie plantat în pamânt ?? fără a mai aștepta să - i crească mustăți la baza tulpinei ??

odryen in 08 Octombrie 2008

salut.am un ficus pe care il ud la tulpina si pe frunze cu bere si vad ca s-a dezv fff frumos .este ok ,pot continua,sau ii v-a cauza in timp ,multumesc ,astept raspuns

valentina_ratb in 05 Mai 2008

ma interesa modul de prindere.nu tot ce are radacini traieste.mie imi plac ficusii da nu am parte de ei.se usuca iarna.ce cantitate de apa ii este necesara si la ce perioada pe timpul iernii i se administreaza? ii tb lumina ii tb as vrea ceva mai detaliat

ANDREEA in 01 Ianuarie 2008

MULTUMESC PT SFATURI.AR TREBUI MAI MULTE DETALII.

ROby in 11 Iunie 2007

FRUMOS ARTICOL DAR AS VREA MAI MULTE DETALII PLZZZZZZZ............ :D.........MS MULT
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN CULTIVARE SI INGRIJIRE

Inmultirea ficusului
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate