Magneziu

Magneziu

Luni, 17 Aprilie 2006
25060 vizualizari | 9 comentarii
Magneziul, este un element plastic si totodata catalitic, constituie un factor de crestere, un tonic general, un regenerator celular, un echilibrant psihic si al sistemului vago-simpatic, un drenor hepatic (sporeste secretia biliara), un antiseptic, pe cale interna si externa.

Reglementeaza echilibrul calcic, dar, dupa imprejurari, poate avea loc un conflict intre aceste doua metale.

Sporeste reactiile de aparare ale organismului, lupta contra anafilaxiei, a imbatrinirii, a cancerozei si se opune trombozelor.

Se aprecieaza ca organismul are nevoie de circa 250 pina la 350 mg de magneziu pe zi.

Carenta lui atrage numeroase tulburari. Formele clinice cele mai bine cunoscute ale deficitului magnezian sint reprezentate de sindroamele de hiperiritabilitate neuromusculara, spasmofilie, anumite tulburari "simpatetice" ca si de accidente cardiovasculare si tromboze.

Studiind rolul antitrombozic al magneziului, anumiti cercetatori au reconfirmat concluzia a numeroase lucrari despre eficacitatea magneziului in prevenirea flebitelor postoperatorii si dupa nastere. Toate acestea ar trebui sa ne indemne sa folosim magneziul in medicina preventiva a numeroase afectiuni.

Gasim magneziu in griu, ovaz, orz, porumb, curmale, spanac, cartofi sfecla rosie, polen si in numeroase vegetale si fructe.

Prescriptiile lui sint multiple: prevenirea imbatrinirii tesuturilor, tremuraturi, astenii, tulburari digestive, afectiuni respiratorii, neuroartritism, anumite alergii, afectiuni hepato-biliare (constipatie), anumite convulsii, afectiuni precipitante ca guta si artroza, canceroza.

In lucrarile de specialitate aparute in domeniul politicilor de prevenire a cancerului se demonstreaza ca sporirea numarului de cancerosi este datorata, macar in parte, unei scaderi ratiei magneziene a omenirii prin:

- cernerea-excesiva a fainilor, majoritatea magneziului din grau ramanand la "sub-produsele" destinate animalelor (faini inferioare, remacinari si tarite). Astfel, painea alba este una dintre cele mai de temut greseli ale timpurilor mederne.

- rafinarea sarii, care are ca scop sa impiedice inmuierea in solnite pe vreme umeda. Or, sarurile magneziene sunt responsabile de aceasta dezagregare (sub actiunea umezelii, ca sa obtinem un produs comod, placut vederii si lesne de intrebuintat, ii rapim tocmai aceste principii de valoare.

Interesul pentru magneziu in afectiunile neuropsihiatrice a fost reamintit de binecunosccuti specialisti in domeniu. Carenta in magneziu este intilnita in spasmofilii, in starea epileptica, in starile confuzionale, mai ales alcoolice. O simpla adaugare de magneziu poate sa dea eficacitate unei terapeutici pina atunci fara efect, situatie frecventa in tratamentele chimice ale maladiilor psihice.

CE SPUN VIZITATORII

Patsy in 18 Octombrie 2016

This is the pecefrt post for me to find at this time

Daniel in 19 Octombrie 2012

Buna Ioana, uneori prtnezea nodulilor benigni nu inseamana neaparat iminenta unei transformari maligne, dar este important sa stiti daca are genele care sunt responsabile pentru producere cancerului de san. Prezenta aceasteia se poate stabili in ziua de astazi la anumite laboratoare, de stat sau particulare. Este indicat sa faca teste genetice daca mama ei –deci bunica ta- ori sora mamei tale au ori au avut cancer de san. Mutatiile responsabile de transmiterea cancerului de san sunt descoperite in genele numite BRCA1 si BRCA2 (BReast CAncer Gene). Atat femeile cat si barbatii poseda aceste gene, deci defectul genetic poate fi transmis atat de mama cat si de tata. Insa gena numita BRCA 1 se transmite de la mama la fiica, iar purtatoarea sa prezinta intre 50 si 85% riscuri sa dezvolte aceasta afectiune.O femeie ce poarta in genom cele doua gene, BRCA1 si BRCA2, cu mutatii, prezinta un risc mai mare de a dezvolta cancer de san, ovarian si alte forme de cancer, decat o femeie cu gene normale. Insa nu toate femeile cu defectul genetic amintit vor face cancer, pentru ca genele nu reprezinta singurul factor care influenteaza riscul de cancer.In acest context trebuie avuta o conduita de viata cat mai sanatoasa- sa nu fumeze, sa evite kilogramele in plus, sa evite variatii mari hormonale sau anumite terapii hormonale, sa monitorizeze nodulii etc. PS. aceasta analiza este utila si pentru tine! intrucat , asa cum ti-am spus, gena principala se transmite de la mama la fiica! sper sa primiti vesti bune! bafta si curaj!!!

killer in 11 August 2008

vad ca zice beneficiile dar nu zice daca ei minerale sau vitamine in stare 100% pura mult timp pe efecte negative au ca pozitive sunt agro pe aici.

PAREREA TA in 14 Mai 2008

PAREREA TA
Nume: E-mail: Mesaj:

ALTE ARTICOLE DIN VITAMINELE
Siliciu Sodiu Sulf Zinc Potasiu Fosfor Mangan Iod Fluor Fier Cupru Cobalt Arsenic Brom Calciu VITAMINELE COMPLEXUL VITAMINIC B Vitamina B12 Vitamina B9 Vitamina B8

Ganea Elena in 20 Februarie 2008

Eu spun ca calciul an zilele noastre este foarte bun si ajuta la cresterea organismului

monica in 27 Ianuarie 2008

Eu locuiesc in statele unite si aici magneziul se zice ca se gaseste din plin in unele feluri de alune ca de exemplu 'almonds'--imi pare rau am uitat cum se zice in romaneste la almonds...walnuts= nuci...si etc, etc.
Aveti un site bun....informatii folositoare si foarte importante.
Multumesc.

inna in 02 Decembrie 2007

Va multumesc ptr informatiile f. importante.Nota 10.

nadia in 01 Decembrie 2007

cred ca trebuie sa mentionati daca legumele se fierb isi pierd concentratiile de magneziu,calciu,potasiu etc.
cred ca este important pentru noi sa stim!
si cum ar trebui folosite sa aiba eficienta maxima.
va multumesc.

tenescu cristina in 11 Decembrie 2006

este foarte important ceea ce scrie mai sus,pentru in viitor sa stii tot ce erte legat de sanatatea ta NOTA 10.VA MULTUMESC
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN VITAMINELE

Magneziu
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate