Mesajul ascuns al florilor

Mesajul ascuns al florilor

Marti, 24 Mai 2011
7514 vizualizari | 1 comentarii

 

De la inceputul lumii florile au preluat o parte din incarcatura de sentimente a oamenilor. Ca sa nu fie uitata, semnificatia acestora a fost preluata din mituri, legende, povestiri, ritualuri.

Prin secolul 18, regele Charles al Suediei a adus in Europa, din Persia, "arta semnificatiei florilor". Noutatea a prins in asa masura incat, dupa nici un secol, s-au publicat zeci de lucrari pe aceasta tema.

Astfel, secretul de a transmite un intreg mesaj cu un simplu buchet de flori a ajuns la indemana tuturor.

Regina primaverilor

Veterana in randul suratelor ei, laleaua recunoscuta ca "regina" a florilor este una dintre florile asociate iubirii, care rezista in timp si obstacolelor vietii. Asa ca aveti grija ce lalele va doriti pentru ca cele de culoare galbena simbolizeaza iubirea fara speranta si imposibilitatea unei impacari. Oferita unei femei, laleaua spune: "Ai ochi frumosi, ai invins, sunt al tau". Oferita unui barbat, ea exprima un respect profund, o incredere nemarginita si promite o prietenie durabila. Pentru amandoi, lalelele anunta gloria. Ele se gasesc in cele mai variate culori si pot fi oferite deopotriva ambelor sexe.

Izul proaspat al memoriei

Se spune ca parfumul proaspat al florii de liliac, cunoscuta si drept "floarea gandului impartasit", daruieste indragostitilor capacitati telepatice. Cereti-i persoanei iubite flori de liliac si aflati imediat ce ganduri are, daca va iubeste cu adevarat sau nu. Florile liliacului alb va vorbesc de inocenta si tinerete, iar cele ale liliacului mov de primele emotii ale dragostei.

Promisiune de rasfat

Chiar daca nu e nascuta pe meleagurile noastre, orhideea este foarte des oferita in aceasta perioada. Si nu zadarnic pentru ca prin frumusetea, delicatetea si prezenta ei, ea transmite pasiune, fascinatie, aventura si chiar dragoste cu nabadai. La polul opus, ea poate sa reprezinte si o iubire rafinata. Implicit, cel care o daruieste face si promisiunea tacuta de a-si ocroti si rasfata iubita.

Un mesaj intotdeauna receptionat

Lacramioarele sunt florile dorintei celui care nu-si spune numele si nici nu indrazneste sa se afirme. Sunt considerate aducatoare de noroc si semnifica intotdeauna sansa. Se spune ca mesajul pe care il transmit lacramioarele este urmatorul: "Eu aduc fericirea. Timiditatea ta nu-mi displace. Apreciez cochetaria ta discreta".

Trandafirul

Chiar daca este primavara, nu se poate fara trandafir, regele florilor dintotdeauna. In primul rand pentru ca el anunta iubirea, desi culoarea pe care o are ii schimba semnificatia. Cel alb anunta prietenia, puritatea gandurilor si a intentiilor. Cel roz face un pas si transmite ca: "Suspin dupa iubirea ta" sau "Iubirea mea, vorbeste-mi". Trandafirul rosu inseamna de acum iubire fierbinte si pasiune nebuna. Trandafirul galben in schimb, transmite un mesaj de neincredere sau infidelitate.

E bine sa stiti ca...

Atunci cand oferiti flori, nu uitati sa le scoateti din ambalaj, oricat de sofisticat sau de frumos ar fi acesta. Importante sunt florile nu hartia, fundele sau celofanul. Cum le primiti, ocupati-va imediat de ele: taiati-le coditele si puneti-le in apa. Demonstrati astfel ca va pasa de ele...

In momentul in care acceptati un buchet sau chiar o simpla floare, trebuie sa aveti grija sa o primiti cu mana dreapta pentru ca gestul semnifica acceptarea. Daca il primiti cu stanga inseamna ca o faceti din obligatie si ca de fapt il cam refuzati.

 

CE SPUN VIZITATORII

Michel in 20 Octombrie 2015

culmea e că personajul real după care e inaiprst filmul dorea să instaureze o teocraţie. Cel puţin aşa zicea pe cracked.com despre 6 simboluri care eenseamnă opusul faţă de ceea ce cred cei ce le folosesc. Printre ele e şi crucea eentoarsă, crucea lui Andrei care se zice că a cerut să fie crucificat invers pentru că nu e demn să moară precum Cristos, deci e un semn de reverenţă creştină, nu un semn anticreştin.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI DE GRADINA

Mesajul ascuns al florilor
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate