Ornamente surprinzatoare

Ornamente surprinzatoare

Miercuri, 03 August 2011
6392 vizualizari | 1 comentarii

 

Vesele, neasteptate, la indemana si extrem de practice, solutiile de decor pe care vi le propunem sunt aducatoare de noroc si de voie buna.

Ideea de baza este ca folositi sau refolositi vechiturile din casa si gospodarie pe care tocmai va pregateati sa le aruncati.

Nu va lasati influentati de aspectul lor patinat! Tocmai el da sarmul si mesajul de speranta al elementului de decor.

Ce va trebuie pentru a realiza aceste ornamente? Niscaiva vechituri, pamant de flori de gradina, nisip, pietris, talas.

Flori pe trepte

Cu cat aveti o scara mai veche (in forma literei A), cu atat este mai decorativa. Nu trebuie decat sa asezati cate o scandura de lemn, de marime descrescatoare de sus in jos, si obtineti astfel un suport pentru flori extrem de decorativ. Ascundeti ghivecele in cosuri din nuiele, de diferite forme si marimi. Printre ele asezati ca decor, pietre cu forme ciudate. Astfel veti realiza un decor vesel si surprinzator pentru frumoasa dumneavoastra gradina.

Stropitoare inflorita

Aveti o stropitoare invechita, sparta, pe care sunteti gata sa o aruncati? Nu o faceti! Dati-i o fata noua, lipiti muschi sau calti pe toata suprafata ei, mai faceti-i un brau din rachita, umpleti-o cu pamant de flori si plantati margarete, gardenia sau dalii pitice.

Tutore de lux

Este de efect, recunoasteti! Fie ca planta pe care-o lasati sa se catere pe roata de car, in loc sa folositi un tutore clasic, este condurul-doamnei, o zorea sau o iedera simpla, rezultatul e acelasi. In plus, bogatia de vegetatie si culoare ascunde ghiveciul de arsita amiezilor de vara.

Caruta pentru pitici

Fie ca aveti o gradina regeasca, fie o terasa modesta, flositi spatiul primitor al unei carute vechi, medii sau mici pe post de ghiveci mai mare. Saditi in pamantul asezat direct in caruta mai multe tipuri de flori, diferit colorate, dar neaparat dintre cele care se agreeaza intre ele.

Ghete-ghiveci...

... sau dovada ingenuitatii dumneavoastra de gradinar amator. Nu aruncati bocancii scalciati de atatea drumetii, ci cutarati-i si decupati bombeul cu ajutorul unui cutter. Inauntru turnati un strat de nisip, apoi unul de pamant de flori, iar la urma, putin rumegus. Cu grija, saditi apoi cateva fire de... grasute.

CE SPUN VIZITATORII

Ela in 11 Aprilie 2014

Sa le stapanesti stnaaoasa siu iubita si sa le folosesti la fel! Inseamna ca ai fost tare cuminte anul asta de s-a grabit Mosul sa ajunga la tine. Sunt tare curioasa cum e Soseaua Catelu 42, am auzit lucruri bune. Bine, de fapt sunt curioasa cum sunt toate cartile pe care le-ai primit, presimt ca lista mea de to read o sa se imbogateasca si ea.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN AMENAJARI GRADINA

Ornamente surprinzatoare
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate