Parfum de primavara

Parfum de primavara

Luni, 06 Iunie 2011
3486 vizualizari | 2 comentarii

Nu e musai sa aveti o gradina ca va puteti bucura de micutele de primavara! Tocmai dimensiunile lor reduse sunt parca o invitatie deschisa sa le cultivati si dumneavoastra. Trebuie doar sa tineti cont de cateva recomandari:

Sfioasele dalbe

Le stiti si le iubiti din copilarie. Cea mai cultivata specie este Galanthus nivalis, a carei inaltime nu depaseste 15 centimetri. Florile sunt parfumate si au marginile verzi. Le priesc si locurile insorite, dar si cele semi-umbrite, dar racoroase. Bulbii se planteaza la o distanta de patru centimetri unul de altul si la o adancime de sase centimetri.

Melancolica albastra

Viorelele prefera solurile nisipo-humoase, din semi-umbra. Dupa inflorire, cand frunzele s-au uscat, bulbii de viorea se scot din pamant si se replanteaza toamna, la o distanta de opt-zece centimetri unul de altul si la sapte-zece centimetri adancime. Lasati in acelasi loc mai mult timp, puteti obtine tufe bogate in frunze si flori. Legenda spune ca Viorica a fost mezina imparatului Florilor. Fiind foarte frumoasa inca de la nastere a fost ursita ca in primavara varstei de 12 ani sa fie rapita de Zana Florilor si prefacuta in floare albastra, albastrul fiind simbolul melancoliei.

Sarutul primaverii

Iata un neam numeros. Desi unele soiuri rasar si toamna, cele mai cunoscute sunt brandusele de primavara. Sarutul primaverii este un soi aparte care raspandeste o senzatie de luminozitate iesita din comun. In contrast cu frumusetea lor, brandusele sunt insa foarte toxice. In antichitate erau folosite la tratarea reumatismului, artritei si gutei.

Concurenta deschisa

Ca si ghiocelul, primulele sunt, dupa cum le spune si numele, primele flori care rasar inca din februarie. Florile lor maronii, galbene-bronz, portocalii, rosii, galbene, roz-violet, albastre, gri, iubesc lumina dar nu directa si mai ales temperaturile mai scazute (5-15 grade Celsius). Solul trebuie in schimb sa fie bogat un humus si bine drenat iar aerul umed.

Cum se cultiva

Bulbii mai mici se planteaza grupat, la o adancime mai mica decat cei mari. Puteti obtine un efect placut daca plantati bulbii in grupe de cate zece sau mai multi. Plantarea corecta se face la o adancime echivalenta cu triplul inaltimii bulbului.

Florile de primavara se adapteaza la diverse tipuri de sol, dar nu suporta pamantul moale, argilos si nici apa stagnata. Un drenaj bun este esential. Puteti sa imbunatatiti solul pe o adancime de 30-35 de centimetri adaugand nisip grosier.

Dupa ce s-a terminat inflorirea, taiati tijele florale. Astfel, bulbii isi vor putea reface rezervele nutritive, iar anul viitor florile vor fi mai numeroase. Lasati frunzele sa se ofileasca si taiati-le numai dupa ce s-au uscat.

Puteti sa lasati florile de primavara mai multi ani in acelasi loc sau puteti sa scoateti bulbii si sa-i depozitati pana in toamna cand e bine sa-i replantati.

 

 

CE SPUN VIZITATORII

Savion in 26 Februarie 2017

با سلاممن و همسرم فایل نامبر کبک را دریافت ÙÙ…و؆¯Ã›ÂŒÂ™Â….ولÛÌ هنوز برای مصاحبه دعوت نشده ایم. از طرفی تصمیم گرفتیم برای ادامه تحصیل از دانشگاهی خارج از ایالت کبک پذیرش بگیریم. می خواستم بدونم این اقدام خللی در مصاحبه ما ایجاد نمی کند؟و ممکن است زمان مصاحبه ما را اذیت کنند که چرا از ایالت دیگری پذیرش گرفته اید؟

Catalina in 19 Octombrie 2012

Dacă mi-ai fi pus și un player să o alucst aș fi putut să-ți răspund.Dar cum Holograf au tactica Metallica de acum 8 ani (remember?) nu pot să-ți răspund. Nici ceilalți aproximativ 2 milioane de tineri care stau pe net
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN INGRIJIREA FLORILOR

Parfum de primavara
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate