Plante de gradina - prezentare, indicatii cultivare ingrijire, flori, petale, vegetatie

Mai multe despre Plante de gradina

Begonia - Begonia semperflorens

Begonia semperflorens este o planta care se gaseste intr-o mare varietate de culori a florilor si frunzelor, existand peste 1300 de specii de begonie si inca alte cateva sute de hibrizi ai acestei plante.

REGINA NOPTII - Nicotiana affinis

Insusirea de baza care o sustine, in concurenta cu celelalte specii, este parfumul deosebit al florilor, emanat seara si in zilele noroase. Talia inalta a plantei (100 cm) si aspectul putin decorativ o recomanda spre folosire in numar restrans (1-3 plante).

Cresterea narciselor albe

Un ghiveci cu narcise albe bine plasat, va lumina orice camera. Ghivecele cu narcise in floare imprastie un parfum minunat si sunt un semn ca primavara este aproape.

Floarea-soarelui

Nici o planta din gradina sau de pe camp nu straluceste ca ea. Floarea-soarelui este simbolul verii si, in plus, o prezenta inegalabila ca decor.

Porumbul

Aur pentru privire, fotografiat si pictat mai ales la vreme de toamna, porumbul este aur si pentru sanatate.

Omagul - Aconitum napellus

Omagul este, pe buna dreptate, o planta foarte temuta. In anumite zone se spune despre el ca este atat de puternic, incat doar mirosindu-l apar inflamatii ale nasului.

Chimenul - Carum carvi

Se spune ca oamenii erau convinsi ca planta tine la distanta si poate chiar alunga spiritele rele, daunatoare casei.

Limba-mielului - Borago officinalis

Trateaza, are gust bun in retete si se spune ca e planta care aduce barbatii la altar. Multi o cunosc dupa denumirea de alior.

Mergi la pagina:
Plante de gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate