Plante in slujba ficatului

Plante in slujba ficatului

Miercuri, 22 Iunie 2011
3138 vizualizari | 2 comentarii

 

Hepatita este o boala foarte raspandita printre romani. Daca sti cum sa o tratezi mai repede si corect, ficatul va avea mai putin de suferit, se va fortifica, iar boala va fi tinuta mai bine sub control.

Tocmai de aceea, iti oferim cateva sfaturi despre plantele care te pot ajuta sa-ti recapeti sanatatea.

Hepatita A se vindeca

Este provocata de un virus care se transmite foarte usor. Odata infestat, bolnavul se simte foarte obosit, are dureri abdominale si ii lipseste pofta de mancare.

Pe langa repausul si tratamentul medicamentos recomandat de medic in aceasta perioada, exista si plante medicinale foarte folositoare.

Anghinare - din frunze de planta se prepara doua cani cu infuzie. Se bea o cana dimineata, pe stomacul gol, dupa care pacientul va sta o jumatate de ora culcat pe partea dreapta, iar cea de-a doua cana se ca bea de-a lungul zilei.

Sunatoare - pe toata prioada convalescentei si a tratamentului se bea cat mai multa infuzie de planta.

Grepfruit - se bea cat mai mult suc preparat din acest fruct, bun prieten al ficatului.

Cicoare - se bea cate o cescuta cu decoct de radacina inainte de fiecare masa.

Hepatita cronica face ravagii

Infestarea cu un virus care declanseaza boala hepatica, oboseala, stresul, consumul excesiv de alcool sau toxiinfectia medicamentoasa sunt responsabile de inflamarea cronica a ficatului. Ca prima masura de tratament este instituirea unei diete severe, administrarea de vitamine si oligoelemente, dar si tratamentul medicamentos. Iata o lista cu plantele de real folos in aceasta situatie:

Rostopasca - se pregatesc doua cani cu infuzie din frunze de planta. Se indulceste cu miere de albine si se ia cate o lingura de preparat din ora in ora. Ajuta la regenerarea celulei hepatice.

Catina alba - se face infuzie din fructe zdrobite si de bea un litru de preparat in fiecare zi.

Armurariu - se face o infuzie din fructe uscate de armurariu si se beau doua-trei cani pe zi pe toata perioada repausului. Are actiune hepatoprotectoare.

Cura cu lamai pentru bolnavii de hepatita - Se stoarce o lamaie in prima zi a curei si se bea sucul obtinut indulcit cu miere de salcam. In fiecare zi se adauga cate o lamaie, pana se ajunge sa se consume sucul a zece lamai in fiecare zi. Apoi, se reduce numarul fructelor progresiv, pana se ajunge la o bucata pe zi. Se face pauza o saptamana, apoi se reia cura.

Igiena este esentiala - in cazul hepatitei virale de tip A, este foarte importanta o iginena corecta. Afecteaza in primul rand copii si adolescentii. Inainte de masa, fiecare persoana trebuie sa se spele pe maini si sa nu consume legume sau fructe nespalate ori alimente alterate.


 

CE SPUN VIZITATORII

Soulboy in 01 Octombrie 2013

DAMN YOU, Doc, beat me to it!Sarah Palin, dumb as a bag of hammers.First of all, Ms. Wasilla, the media canont threaten First Amendment rights. Only the government can do that. Even though its scope is very broad, the motivating purpose behind the guarantee was to protect open debate and allow for critical discussions of public officials.While on the topic, just one quick thought on \"free speech.\" If Blogger boots us off the board, our \"rights\" have not been violated. If a radio/TV station fires someone for saying something stupid, or a newspaper or publishing company declines to print something, the individual\'s free speech rights are not involved.Free speech involves the right, within defined limits, to speak without fear OF ARREST or SUPPRESSION by the GOVERNMENT. I have no constitutional right to speak in any particular private forum, such as through the media or here, as private parties canont threaten or compromise constitutionally protected speech.And I apologize to any hammers that were offended by my Palin comparison.

Issy in 30 Ianuarie 2012

I thought I\'d have to read a book for a dicsovrey like this!
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN TRATAMENTE NATURISTE

Plante in slujba ficatului
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate