Plante sanitar

Plante sanitar

Miercuri, 09 Martie 2011
4950 vizualizari | 2 comentarii

 

Oricat de ciudat pare, plantele sanitar nu sunt deloc o specie rara. Dimpotriva, le cunoastem si chiar le folosim destul de frecvent. Pe unele in alimentatie, daca ne referim la ceapa si la usturoi, pe altele ca elemente de decor in casa sau gradina, daca ne referim la crizanteme. Acum sa le luam pe rand.

 

Insecticid cu usturoi si ceapa

Binecunoscutele legume atat de apreciate la aromarea mancarurilor noastre au un rol deosebit de activ si in gradina, printre suratele verzi. Insusirea se datoreaza faptului ca si ceapa si usturoiul contin alcina, o substanta protectoare cu ajutorul careia plantele si pomii din vecinatate pot creste in deplina siguranta, fara teama ca vor mai fi atacate de ciupercile care produc fainarea sau de rugini sau chiar de paduchii verzi. Tocmai de aceea este recomandat sa cultivam printre trandafiri cateva fire de ceapa sau usturoi. Acelasi efect protector il are si levantica sau patrunjelul, acestea fiind tot plante sanitar.

Hreanul altfel decat la muraturi

S-a dovedit ca tufele de hrean din preajma pomilor fructiferi ii apara pe acestia de boala provocata de raspandirea ciupercii Monilia. Acelasi rol de protectie impotriva atacului fluturelui alb, il au asupra verzei si urmatoarele plante aromatizante(plante sanitar): salvia, menta, cimbrul, condurasii sau cimbrisorul. In acelasi mod nici coacazul nu va mai fi atacat de rugina daca alaturi de el vom cultiva o alta planta sanitar si anume pelinul.

Un adevarat razboi chimic

De acest adevarat atac chimic pe care plantele sanitar il lanseaza prin simpla emanare a unor substante pe care le contin, nu scapa nici macar viermii de pamant sau melcii. Mari mestere in acest sens sunt jovialele galbenele sau craitele, melcii cu cochilie sau fara fiind pur si simplu goniti de mirosul isopului sau al cimbrisorului.

Regina plantelor sanitar

Gandacul de Colorado, paduchii de frunza, paduchii lanosi, tripsiile si cicadelele si-au gasit nasul. Numele lui in acest caz este piretina, substanta toxica continuta si emanata de comuna crizantema, in acest caz o adevarata regina a plantelor sanitar, care prin simpla sa prezenta le provoaca acestora rapid moartea prin axfisiere.

Florile feng shui

 In traditia feng shui, toate plantele verzi sunt aducatoare de energie pozitiva care este numita "chi" si capabile sa absoarba energie negativa numita "cha" emanata de liniile drepte indreptate spre casa in care locuim sau spre locul in care obisnuim sa ne petrecem cel mai mult timp. Cele mai importante flori din categoria feng shui sunt : orhideele, crizantemele, magnoliile albe si florile de lotus. Ele reprezinta in ordine veselia si bucuria, bunul gust si feminitatea, bunastarea si onoarea si puritatatea.

CE SPUN VIZITATORII

Vilsonassisprestes in 10 Decembrie 2015

Hey, you\'re the goto exetrp. Thanks for hanging out here.

Kyle in 23 Februarie 2015

Nu etixsa bre nimic bun facut de om (e om, asa-i?). Sau daca etixsa e atat de mic ca nu se vede de la inaltimea noastra. Dar eu tot mai sper, ca stii cum e, speranta moare ultima. E drept ca moare singura, singurica. :(
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FERTILIZANTI, GHIVECE

Plante sanitar
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate