Pomii de apartament

Pomii de apartament

Luni, 28 Martie 2011
6249 vizualizari | 1 comentarii

 

Pentru a realiza aceasta transformare, a unei camere intr-o mica gradina de apartament, nu este foarte greu daca va ganditi la varietatea de pomisori care pot fi crescuti la... ghiveci.

Teiul de camera

Sparmannia africana si-a primit porecla de la frunzele mari in forma de inima, foarte asemanatoare cu cele de tei. Arata spectaculos primavara, cand infloreste, dar pentru asta are nevoie zilnic de lumina intensa. Este pomul potrivit pentru dumneavoastra, mai ales daca aveti o terasa bine aerisita, unde sa nu il bata direct soarele, cel putin pe timpul verii. Poate fi crescut insa si in apartament.

Floarea-de-hartie

Bouganivillea vine la noi tocmai din regiunile tropicale, unde imbraca de-a dreptul in cascade de flori portile si casele, dar poate fi cultivata ca si bonsai, planta de balcon sau in ghiveci. Numele de floare-de-hartie ii vine de la textura pergamentoasa pe care o au frunzulitele care inconjoara florile. Dar si de la faptul ca are foarte multa nevoie de lumina si caldura, conditii in care doar pergamentul rezista. La temperaturi de sub 10 grade C floarea isi pierde frunzele.

Florile propriu-zise de Bougainvillea sunt mici si crem, aproape inobservabile daca nu ar fi inconjurate de niste frunzulite mici, pergamentoase, numite bractee, colorate stralucitor in roz, mov, rosu, alb, portocaliu, confundate cu florile propriu-zise.

Pamantul recomandat este usor (mranita, nisip, pamant de padure), ideal pentru a permite scurgerea apei, pentru ca floarea-de-hartie nu suporta umezeala statuta, dar nici uscaciunea prelungita. De aceea, pamantul trebuie sa fie mentinut reavan tot timpul.

Dupa ce florile incep sa se treaca, plantei trebuie neaparat sa i se taie la jumatate lastarii care au facut deja flori. Pentru o perioada de cateva saptamani, se uda mai rar. Apoi, va inmuguri din nou si va face lastari laterali, la capatul carora se vor deschide alte flori. Atentie insa: nu se indeparteaza lastarii batrani, ci numai cei tineri, iar taierea se face oblic.

Bouganvillea adora sa stea afara, in aer liber, pe balcon deschis, pe terasa sau in curte, dar nu uitati ca umiditatea este un factor important, asadar, e bine sa fie pulverizata des si nu uitata intr-un colt fierbinte. Cand temperatura scade sub 8 grade C, asezati floarea intr-o incapere luminoasa, unde temperatura sa nu depaseasca 12 grade C. Este obligatoriu sa-i asigurati repausul necesar, altfel nu va mai inflori in primavara urmatoare.

Palmierul

Dracena este o planta usor de ingrijit iar aspectul ei exotic o face sa semene foarte bine cu un palmier. Este longeviva, poate atinge inaltimea de 130 cm, ii place racoarea si e interzis sa o plantati in bataia soarelui. Frunzele trebuie pulverizate din cand in cand cu apa sau sterse cu o carpa umeda, caci aerul uscat le dauneaza.

Ficusul

Puteti opta pentru ficusul benjamina sau pentru cel de cauciuc. Daca primul are frunze mici si dese, ficusul elastica (cel de cauciuc) se poate lauda cu frunze imense si lucioase. Ambii adora lumina abundenta, nu suporta curentii de aer si trebuie udati la intervale regulate, insa apa in exces duce la vestejirea lor.

CE SPUN VIZITATORII

Yancy in 11 Mai 2011

This has made my day. I wish all ptosings were this good.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARANJAMENTE DE INTERIOR

Pomii de apartament
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate