Prietenoasele panselute

Prietenoasele panselute

Vineri, 22 Iulie 2011
5706 vizualizari | 1 comentarii

 

Deloc pretentioasa, panseluta este o planta foarte prietenoasa care se preteaza pentru cultivare atat in gradini cat si in jardiniere sau ghivece care sa va "impodobeasca" balconul.

Curios, dar panseluta este o planta... comestibila.

Petalele ei pot garnisi cu succes o salata de legume.

In plus, medicina naturista ii este extrem de recunoascatoare, din panseluta fabricandu-se tincturi sau alifii folosite pentru tratarea alegiilor.

Floarea lunilor de primavara

Desi infloreste cu precadere din luna martie si pana in mai, panseluta poate incanta ochiul pana toamna, tarziu. Daca vreti sa va bucurati de ea inca din primele luni mai caldute, este bine sa saditi semintele inca de toamna. Cu toate astea, si o insamantare tarzie, va da roade. Nu necesita o ingrijire aparte. Tot ce trebuie sa stiti este ca iubeste la nebunie soarele. Daca nu aveti un balcon luminos, nici panselutele dumneavoastra nu vor fi foarte fericite.

Atentie la plantare

Dupa ce din semintele sadite cresc rasadurile, trebuie sa le despartiti si sa le puneti din nou in pamant la distanta de cinci - zece centimetri unul de celalalalt. Altfel, riscati sa se sufoce si sa nu ajunga niciodata sa aiba boboci.

Planta trebuie udata cel putin o data pe saptamana, nefiind o mare consumatoare de apa. Cu toate acestea, in zilele toride de vara, este bine sa o udati zilnic pentru a nu se ofili.

Datorita petalelor in forma de inima se spune ca panseluta este unul dintre ingredientele unei vechi potiuni de dragoste. In vechime se credea ca panseluta are puteri magice si ca poate vindeca o inima rupta. Conform legendelor o panseluta nu trebuie culeasa cu roa pe ea, pentru ca asta ar cauza mortea fiintei iubite. Pana si marele Shakespeare s-a lasat fermecat de panselute. In piesa Visul unei nopti de vara, datorita sucului de panselute aplicat pe ochii Reginei Titania, aceasta se indragosteste de prima fiinta pe care o vede.

CE SPUN VIZITATORII

Francis in 10 Aprilie 2014

These photos are ablsoutely stunning. Such a happy special day. Fatima you looked GORGEOUS just wow. And Manny looked amazing as well. I\'m happy i was able to be apart of such a beautful day. Wish you both the best !xoxo much love
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN INGRIJIREA FLORILOR

Prietenoasele panselute
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate