Secrete din trusa bunicii

Secrete din trusa bunicii

Luni, 30 Mai 2011
26910 vizualizari | Comenteaza

Bunica folosea la ingrijirea florilor ei remedii exclusiv "naturale", pe care le avea la indemana in gospodarie, fie ca era vorba de curatarea plantelor, fie de ingrasarea florilor din ghiveci sau combaterea daunatorilor.

Curatenie

Apa - cel putin o data pe luna, este recomandat sa stergeti frunzele si tijele plantelor cu o carpa moale inmuiata in apa calduta si stoarsa bine.

Bere - daca vreti sa dati frunzelor netede sau celor cerate un luciu aparte ori sa le intensificati stralucirea, stergeti-le cu o carpa moale inmuiata in bere.

Ingrasaminte

Coaja de ou - cand consumati oua nu mai aruncati cojile, clatiti-le bine, chiar daca ati spalat oul inainte de a-l folosi, lasati-le sa se usuce si pisati-le pana obtineti un praf. Presarati-l peste pamantul din ghivece sau adaugati-l in apa cu care udati florile. Este un ingrasamant natural foarte bun pentru florile de aparatament.

Apa biologica (de cartofi, legume etc.) - cea in care ati ati spalat sau ati fiert cartofii ori legumele pastrati-o si udati cu ea plantele. Mineralele si vitaminele pe care le contine vor hrani planta si o vor revigora.

Zahar - spre primavara, pentru a revigora plantele si pentru a le pregati de sezonul cald, perioada in care, de regula, acestea fac si flori, dizolvati o lingura cu zahar in un litru de apa cu care veti uda florile. Efectul de hranire este garantat.

Zat de cafea - amestecati zatul care v-a ramas de la cafea cu putina apa si turnati-l peste pamantul din ghiveci. Ca si dumneavoastra, planta va fi curand revigorata.

Daunatori

Usturoi - daca vreti sa nu aveti probleme cu vampirii aceia minuscului (puricii si paienjenii) care traiesc dn seva plantelor, infigeti in pamantul din ghiveci, la o adancime de un centimetru, cativa catei de usturoi curatati de coaja.

Scrum de tigara - tutunul sau scrumul de tigara se lasa peste noapte in apa (o parte tutun la opt parti apa). Cu ea se uda apoi cate putin la radacina fiecarei plante.

Sapun - ori de cate ori plantele dumneavoastra fac paduchi sau sunt atacate de paianjenul rosu, spalati cu multa grija toate frunzele, inclusiv tulpinile, cu o carpa moale inmuiata in apa in care ati dizolvat putin sapun (trei parti apa, o parte sapun). Preventiv, se spala plantele de doua ori pe an: la curatenia de primavara, apoi la cea de toamna.

 
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FERTILIZANTI, GHIVECE

Secrete din trusa bunicii
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate