Siliciu

Siliciu

Luni, 17 Aprilie 2006
21520 vizualizari | 9 comentarii
Siliciul joaca un rol important in domeniile: osos, vascular, nervos, respirator. Actiunea lui asupra fibrelor elastice este capitala. Intervine in formarea tendoanelor, a pielei si a fanerelor.

Este un agent de remineralizare frecvent preconizat sub forma de preia (specie de criptogama de balta). Constituie, deopotriva, un antitoxic si este implicat in tratamentul arteriosclerozei, hipertensiunii, demineralizarii, rahitismului, slabiciuni generale, afectiunilor degenerative (reumatisme, cancere), hemoragii, maladii in aparitia carora este implicata carenta siliciului.

Se gaseste in pleava cerealelor, in pielita fructelor, in usturoi, in polen.

Siliciul constituie, intr-adevar, unul dintre cele douasprezece elemente majore ce intra in alcatuirea organismelor. Nu este un oligoelement, intrucit concentratiile sale nu sint de ordinul gama, ci al mg: singele uman contine aproape 10 mg la litru (1/10 din calciu). Organismul comporta circa 7 g (mai mult decit fier: 3 pina la 3,50 g), cu mult mai mult decit cuprul (100—150 mg), si mai mult inca decit cobalt, nichel, zinc.

Siliciul isi asuma un rol capital (plastic si functional) in fenomenele de nutritie generala. Este un element puternic de autoaparare a organismului si joaca un rol deosebit in diversele procese de dezintoxicatie.

Siliciul se gaseste in cantitate variabila, in toate vegetalele si mai ales in frunze.

Siliciul are o enorma importanta in cresterea vegetalelor si pentru apararea lor impotriva parazitilor. S-au obtinut ameliorari ale randamentului in cultura griului, a ovazului, a meiului, a orzului prin adaugarea silicatilor in pamant. Asa se explica, in zilele noastre, caracterul fertilizant al malurilor Nilului care contin 2 pina la 3% var, 10% aluminiu si 58% siliciu.

In soluri, siliciul se gaseste si sub forma de silicati complecsi. Apa solului contine 20—50 mg la litru. Un hectar de leguminoase ii smulge solului zece kilograme de siliciu in fiecare an. Un hectar de fagi scoate saizeci si trei de kilograme, iar un hectar de griu o suta cinci kilograme.

Datorita bogatiei solurilor, si implicit a vegetalelor in siliciu, in regnul animal, ierbivorele sint cele care-l contin cel mai mult: 150 mg la litru de singe la bovine, 12,6 la iepure, fata de 9 la om si 5,5 la ciine.

La animal, siliciul se gaseste mai ales in suprarenale, in pancreas, in splina, in tesutul conjunctiv; importanta i-o constatam incetul cu incetul din diversele fenomene biologice. Il intalnim in emailul dintilor, in unghii, in par, in piele a carei suplete, ca si a tesuturilor, apare legata de prezenta acestui element. El exista deopotriva in tesutul pulmonar si in straturile elastice ale arterelor.

Nevoite normale ale organismului in siliciu sint de circa 20—30 mg pe zi.

Siliciul il furnizeaza legumele, fructele, carnea (cu conditia ca alimentele sa fie biologic sanatoase), apa curata, apa solului, apa silicioasa (nu cea calcaroasa, saraca in siliciu si mai putin inca apa robinetelor din marile orase).

Piinea alba, legumele decorticate, fructele curatate de coaja, sunt lipsite, in marea lor majoritate, de siliciu, caci, ca si vitamina B si C, el se gaseste mai ales in straturile exterioare ale vegetalelor.

Carentele actuale vor dispare in ziua in care vor fi aduse la loc de cinste culturile si alimentatia biologica, asa cum numerosi specialisti o cer de vreme indelungata.

Dar, alaturi de carentele acestea, mai sint altele, agravante: carentele de utilizare. Le intilnim, de exemplu, in cazul saraciei sucului gastric in acid clorhidric.

Unghiile sfarimicioase constituie un excelent semnal de alarma, caci simptomul acesta precede demineralizarea osoasa. Se va tine, deci, seama de el in orice tratament care va contine, in mod obligatoriu, siliciu.

Pierderile de siliciu preced, intr-adevar, pierderile calcice, ca si pe acelea ale altor minerale si sint, dintre toate, cele mai insemnate.

In domeniul cancerului, s-a observat ca afectiunea aceasta aparea mult mai rar in regiunile bogate in magneziu si in siliciu. Dimpotriva, gasim o proliferare de canceroze in tinuturile cu soluri calcaroase.

Siliciul favorizeaza eliminarea deseurilor si este un puternic factor de dezintoxicare. El actioneaza ca mineralizant general, al tesutului conjunctiv indeosebi, element primordial in rezistenta organica la dezvoltarea celulelor canceroase.

Fata de arterioscleroza, siliciul joaca un rol capital, constituind un factor de suplete si de elasticitate. Or, ingrosarea arteriala se face in dauna tesuturilor elastice ale arterei.

In concluzie, siliciul este indicat in numeroase sindroame si, indeosebi, in toate cazurile de crestere anevoioasa, intirzieri de osificare sau de dentitie, demineralizare, rahitism, afectiuni tuberculoase, canceroza, arterioscleroza, imbatrinire celulara, fenomene artrozice si astenii. Valoarea lui preventiva este incontestabila.

CE SPUN VIZITATORII

arg in 02 Octombrie 2016

copiat :Jean Valnet -Tratamentul bolilor prin legume,fructe si cereale .

Adele in 10 Aprilie 2014

It\'s like you\'re on a miosisn to save me time and money!

jean valnet in 22 Decembrie 2011

sunt foarte multumit că mă citați copios , dar puteați să spuneți de unde ați luat citatul !

Alexandru Fazacas in 06 Noiembrie 2011

Articol Foarte bun 06.11.2011

nastyon in 14 Martie 2011

sooper

in 03 Februarie 2010

e ok

feti in 27 Februarie 2009

VAI TOMA NO CU

EU in 07 Decembrie 2007

BINE DE STIUT SI DE RETINUT!LA FLP(FOREVER LIVING PRODUCTS) GASITI PRODUSE F BUNE INTRATI P SITE WWW.FOREVERLIVING.RO

ginatela in 11 August 2006

foarte bun articol,cine are ochi sa citeasca si sa bage la cap,siliciul este foarte bun pentru prevenirea osteoporozei care ne paste pe toti dupa virsta de 40 de ani !
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN VITAMINELE

Siliciu
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate