Sodiu

Sodiu

Luni, 17 Aprilie 2006
6932 vizualizari | 2 comentarii
Sodiul este un alcalinizant al mediului humoral. El intervine in numeroase procese organice.

Ceea ce stie toata lumea este faptul ca face parte din sare, numita si clorura de sodiu, si ca sarea este suprimata, in genere, din alimentatia cardiacilor si a celor napastuiti de exces de greutate.

De la primele prescriptii de felul acesta, medicii au ajuns acum sa cunoasca faptul ca sarea rafinata, de masa, ramine sub interdictie, in timp ce sarea marina este acceptata. Aceasta, pentru ca prima este clorura de sodiu aproape pura, deci dezechilibrata, chiar daca in scopuri publicitare i s-a adaugat putin iod. Cit despre a doua, reprezinta un produs al marii livrat ca atare (este de culoare gri, umeda, deci mult mai putin agreabila la intrebuintare), nedaunatoare bolnavilor de inima, si cu siguranta, fara raspunderi in cazurile de obezitate.

Foarte raspindita in regnul animal si in vegetale (cereale, legume, fructe), o regasim sub multiple combinatii: cloruri, citrati, ioduri, fosfati, bicarbonati.

CE SPUN VIZITATORII

Kahled in 10 Decembrie 2015

Haha. I woke up down today. You\'ve chreeed me up!

Indra in 20 Octombrie 2015

That ingiths\'s perfect for what I need. Thanks!
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN VITAMINELE

Sodiu
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate