Solul potrivit si ingrijit, cheia catre o gradina bogata

Solul potrivit si ingrijit, cheia catre o gradina bogata

Sambata, 02 Februarie 2008
11998 vizualizari | 1 comentarii
Solul furnizeaza "cheia" pentru sanatatea plantelor din gradina, precum si vitalitatea acestora. Calitatea solului nu afecteaza numai sanatatea plantelor, ci si timpul pe care dumneavostra il veti petrece in gradina.

Solul ideal trebuie sa ofere un mediu ospitalier pentru plante in combinatie cu aerul, apa si substantele nutritive. Dar combinatia ideala, un humus echilibrat cu aluviuni, nisip si argila, nu poate fi depistata de toti gradinarii.

Chiar si cei care reusesc acest lucru de a porni cu un sol bun, trebuie sa-l imbunatateasca in mod regulat pentru ca solul isi schimba proprietatile cu timpul si datorita vremii.

Respectati urmatoarele indicatii in activitatea dumneavoastra de ingrijire a solului:

- pe termen lung este mai bine sa hraniti pamantul, nu plantele;

- hraniti solul in fiecare sezon sau de fiecare data cand desfasurati o activitate de plantare, folosind materii organice, precum compost, balegar sau frunzis tocat;

- nu sapati cand solul este prea umed sau prea uscat, acest lucru afecteaza sanatatea solului;

- nu mergeti pe straturi; pasind peste solul compact, impiedicati aerul, apa si substantele nurtitive sa hraneasca plantele;

- evitati supracultivarea; sapand excesiv distrugeti structura solului facandu-l sa devina ca o pulbere sau foarte tare.

CE SPUN VIZITATORII

Lisa in 20 Octombrie 2012

si a mea avea rotite ajrtotaaue si era no name. nici nu mai stiu ce culoare avea. tin minte ca tata a cerut foarte multe dovezi de stabilitate si integritate de la mine pana s-a hotarat sa ma lase pe 2 roti.a fost o perioada fericita. zburam. 2 roti erau so much better decat 4 roti.pacat ca n-a tinut mult. prima mea bicicleta a ars complet cand garajul alor mei, in care era si masina, a luat foc.ei plangeau dupa masina, eu dupa bicicleta
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN AMENAJARI GRADINA

Solul potrivit si ingrijit, cheia catre o gradina bogata
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate