Suporturi pentru ghivece

Suporturi pentru ghivece

Luni, 13 Martie 2006
16461 vizualizari | 3 comentarii

Ghivecele cu flori, de obicei, se asaza pe diferite suporturi confectionate special in acest scop. Asa sunt politele, stativele, trepiedurile, din lemn sau din fier. Inaltimea acestora trebuie sa fie de 90 cm pana la 140-160 cm, stiindu-se ca intre aceste limite pot fi expuse favorabil cele mai multe flori.
Daca spatiul limitat al camerei nu va permite sa utilizati suporturi prea largi va propunem unul, asemenea unei coloane fara sfarsit, care va folosi mai mult inaltimea camerei.

 Adesea, din ansamblul camerelor mari nu lipsesc mesele speciale pentru flori, inaltimea lor poate fi de 40-50 cm, iar fata superioara imbracata intr-un material rezistent la apa (sticla, material plastic, mozaic, faianta sau marmora).

Pentru plantele care au nevoie de umiditate mai ridicata este bine sa se astearna, mai intai, un strat de nisip, turba sau zgura si apoi sa se puna ghivecele. In acest caz, partea de sus a mesei poate fi facuta asemenea unei tavi cu marginile de 4-5 cm.

Ghivecele cu plante de talie mica sau cu lastari pletosi pot fi suspendate pe aplice fixate de perete, confectionate din fier, lemn, sarma, trestie etc.

Plantele urcatoare de camera se mai pot prinde de plase confectionate din fire sintetice. Plasa cu ochiurile mai mari sau mai mici se monteaza pe un cadru din lemn sau fier. Partea de jos se fixeaza intr-un jgheab, tot din lemn sau fier, ce va fi ocupat de alte plante la ghiveci. Se realizeaza, astfel, asa-zisul „perete verde".

 Si mai decorative, pentru prinderea lianelor, sunt cadrele executate din trestie sau alte materiale lemnoase. Scindapsus aureus formeaza coronite deosebit de atractive cand lastarii ei sunt dirijati pe suporturi din sarma prinse direct de ghiveciul plantei.

CE SPUN VIZITATORII

Waka in 19 Octombrie 2015

M-ai făcut curios, să văd acum de unde fac rost de ea :). Cred că dau o tură prin librării să văd dacă o au pe stoc, dacă nu sigur o găsesc onlnie een stocul cuiva.cemi place de Saatchi. cemi place tare şi de Arden.

Mihaela in 21 Mai 2010

Suporturi pentru ghivece flori,care au menirea de a infrumuseta spatiul in care sunt plasate,creand o atmosfera vesela.In plus,se economiseste spatiul: podelele si rafturile raman libere pentru alte lucruri pe care vreti sa le depozitati.
Suporturile sunt impletite manual din snur textil sintetic de diferite culori sau din iuta,in tehnica macrame.
La cerere,pot confectiona orice model,culoare,dimensiune.
www.artizanat-ismi.blogspot.com .

Levente Juhos in 25 Decembrie 2008

Impartasesc in totalitate ideile din acest articol privind asezarea florilor si importanta suporturilor pentru ghivece.
Dorinta noastra de a introduce natura pe balcoanele si in casele noastre,pentru a avea un mediu cat mai placut,dar sa nu limitam libera miscare,sa ferim de umazeala mobilierul sau parchetul si nu in ultimul rand florile sa aiba conditiile necesare de viata, ne da multe batai de cap.Prima ideie,desigur este sa cumparam cateva flori,si dupa aceea ne gandim unde sa le asezam,cum sa le aranjam.
Cercetand aceasta problema am realizat si eu cateva modele de suporturi pentru ghivece tip \"Spectrum\" care satisfac necesitatile de asezare a florilor in diferite situatii determinate de spatiul existent.
Aceste suporturi au fost inregistrate ca modele industriale la OSIM,si introduse in fabricatie la Spectrum SRL din Sfantu Gheorghe.Au fost alese materiale de executie cat mai naturale(lemn masiv,materiale de finisaje ecologice,etc.).
Va recomand sa va uitati pe situl www.spectrumwood.ro la aceste suporturi.
Astept parerile si sugestiile dumneavoastra.
Inc-odata multe fericitari pentru articolul de mai sus.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARANJAMENTE DE INTERIOR

Suporturi pentru ghivece
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate