Tipuri de iarba ornamentala pentru gradina

Tipuri de iarba ornamentala pentru gradina

Duminica, 09 Iunie 2013
3660 vizualizari | 1 comentarii

Tipuri de iarba ornamentala pentru gradina

Iarba ornamentala este o varianta excelenta prin care poti sa aduci un plus de frumusete gradinii tale sau sa inlocuiesti alte tipuri de plante si flori. Deoarece este rezistenta la canicula si seceta si nici nu ridica pretentii exagerate in ceea ce priveste ingijirea din partea ta, iarba ornamentala devine esentiala intr-o gradina. Iata cateva tipuri de iarba decorativa pe care le poti folosi acasa.

 

Iarba ornamentala: Sedum

Sedum este o iarba decorativa “grasa”, adica suculenta, care se preteaza de minune atat in gradini, cat si in curti interioare sau, de ce nu, acoperisuri verzi. Exista mai multe soiuri de Sedum, fiecare cu caracteristicile lui. Spre exemplu, Sedum rubrotinctum este o iarba ornamentala care se dezvolta sub forma unui arbust pitic. Frunzele au nuante de verde deschis si sunt carnoase. 

Sedum acre, in schimb, este o iarba decorativa taratoare, pe care o poti cultiva in spatiile in care iti doresti sa ai un covor verde uniform. Dupa cum probabil ti-ai dat seama, Sedum acre poate inlocui cu succes peluza cu gazon.

 

Iarba ornamentala: Carex testacea

Carex testacea este un tip de iarba ornamentala care se preteaza in special pentru locurile in care doresti sa obtii mai multa inaltime. Firele de iarba cresc mult, sunt subtiri si au o nuanta intensa de verde. Pentru peisaje tomnatice, este recomandat sa alegi soiul Carex testacea din care se dezvolta fire portocalii si rosiatice.

 

Iarba ornamentala: Muhlenbergia dumosa

Muhlenbergia dumosa este un tip de iarba ornamentala care se dezvolta sub forma de tufe. Firele tinere de iarba sunt subtiri, insa pe masura ce cresc se ingroasa si dau nastere unor spice aurii. Acest tip de iarba ornamentala este recomandat in special pentru zonele din apropierea unui iaz.

 

Iarba ornamentala: Panicum virgatum

O alta iarba ornamentala pe care o poti planta in gradina este Panicum virgatum. Aceasta creste destul de mult in inaltime, peste 1 m, insa aspectul ei este spectaculos. Panicul virgatum isi schimba coloritul pe tot parcursul anului, astfel ca daca primavara firele sunt verzi, vara ajung sa fie aurii, iar toamna rosiatice.

 

Iarba ornamentala: Helictotrichon sempervirens

Ce face ca Helictotrichon sempervirens sa fie o iarba ornamentala deosebita? In primul rand coloritul – firele au o nuanta verde-albastruie, iar in al doilea rand modul de crestere - Helictotrichon sempervirens se dezvolta intr-o tufa mica, din care se inalta fire drepte intr-o nuanta aurie.

 

Iarba ornamentala: Pennisetum glaucum

Daca iti doresti sa ai o iarba ornamentala care sa inlocuiasca papura, poti opta pentru Pennisetum glaucum. Foliajul acesteia este rosu inchis-maroniu si seamana cu foliajul porumbului, cu diferenta ca inflorescenta are o forma tubulara.

CE SPUN VIZITATORII

Klondike in 26 Februarie 2017

Yes! I seriously doubt that I'd make it through a rebellion like this because I can't stomach food th;0t#&39as subpar. Really. I get very, very sick. But of course, I doubt I'd survive in the Hunger Games world at all due to the whole vegan thing.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN AMENAJARI GRADINA

Tipuri de iarba ornamentala pentru gradina
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate