Trandafirul japonez - arbustul cu aer de roza

Trandafirul japonez - arbustul cu aer de roza

Luni, 30 Mai 2011
7295 vizualizari | 3 comentarii

 

Desprins din marea familie a arbustilor de ceai, trandafirul japonez, pe numele lui latin - Camellia japonica, este mereu confundat cu trandafirul chinezesc zis si - Hibiscus rosa sinensis.

Diferenta o face forma specifica a florilor pe care cele doua plante le au.

Floarea trandafirului japonez aduce mai mult cu o roza cu tente de garoafa, in timp ce aceea a fratelui chinez, aminteste de palnia (mult mai mica si ma fragila) a rochitei randunicii.

Blazon exotic

In Europa, trandafirul japonez a fost adus inca din secolul 18 de calugarul iezuit Kamel care i-a dat si numele sau plantei.

Acesta, aflat in vizita in Tara Soarelui Rasare, a fost fermecat de explozia de culori, si a adus planta in Austria. De atunci, arbustul a devenit nelipsit din parcurile si gradinile simandicoase ale continentului nostru, mai ales ca poate foarte bine trece iarna si afara, daca temperaturile nu sunt prea scazute.

Iarna, pe racoare

In functie de varietate, trandafirul japonez infloreste in plin sezon rece, mai precis, din octombrie pana in mai. Apoi trebuie neaparat tinut in repaus una-doua luni. Ca sa ne bucure cu florile lui, trandafirul japonez nu trebuie stresat cu temperaturi prea mari, apa rece sau intuneric.

De aceea este bine sa retinem ca adora locurile racoroase dar nu mai reci de zece grade Celsius, bine luminate, insa fara ca lumina sa cada direct pe el. In plus, e important ca apa pe care o folosim la udat, doar cand pamantul s-a uscat la suprafata, sa fie calda si necalcaroasa.

Flori cu fite

In perioada de formare a florilor si cand sunt gata sa se deschida, este obligatoriu sa nu schimbam deloc locul plantei. Mugurii si bobocii sunt deosebit de sensibili si cad la cel mai mic disconfort ambiental. La fel se intampla si daca sunt udati prea tare si daca trec brusc de la o temperatura la alta.

Sfatul gradinarului - cu toata grija pe cate le-o acordati si indiferent de corectitudinea cu care respectati etapele si regulule specifice, butasii de trandafir japonez fac radacini doar dupa doua luni de la plantare.

In patul de pamant

La trandafirul japonez, inmultirea este destul de greoaie in conditii de apartament. Dar ea poate fi totusi realizata. Inmultirea prin seminte se face in primavara urmatoare primei recoltari.

Semintele trebuie semanate in pamantul obisnuit de flori, folosit si pentru plantele adulte. Este foarte important ca umiditatea si temperatura patului de pamant sa fie constanta (20-22 grade Celsius). Aceleasi conditii sunt necesare si in cazul inmultirii prin butasi. Acestia trebuie sa fie prelevati din varfuri, sa aiba o lungime de cinci-zece centimetri si sa existe cel putin doua noduri pe un butas. Pamantul in care sunt plantati e bine sa fie tratat cu stimulatori de inradacinare.

CE SPUN VIZITATORII

ioanes anuta in 22 Ianuarie 2018

Cum comanda?vreau unul.

Rachel in 10 Decembrie 2015

Prietene, eentr-o lume normală ar tebrui să ai bani şi o viaţă eendestulată din arta pe care o faci. Bănuiesc că nu e aşa. Nu renunţa nici un pic, ai o datorie, nu către societatea aceasta nerecunoscătoare, ci pentru cei ce vor veni.

NOI in 22 Noiembrie 2014

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: oackris@yahoo.com
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARBUSTI

Trandafirul japonez - arbustul cu aer de roza
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate