Unde asezam ghivecele cu flori ?

Unde asezam ghivecele cu flori ?

Duminica, 12 Martie 2006
13101 vizualizari | 7 comentarii

Ghivecele cu flori se vor amplasa acolo unde sa dispuna de cele mai bune conditii de dezvoltare si in acelasi timp, sa poata fi observate usor de cel ce le priveste. Prin alegerea celui mai corespunzator loc vom ajuta multe flori sa-si etaleze frumusetea si splendoarea.

 Astfel, plantele cunoscute ca fiind de talie inalta, Monstera, Pittosporum, Ficus, Drataena, Phoenix, Nerium, se vor pune direct pe podea sau pe suporturi joase (scaune, masute).

Cactusii si alte suculente, in general, vor avea rezervat pervazul ferestrei, unde dispun de lumina multa.

Aspidistra, Adianthum, Anthurium, Nephrolepis,Pteris, Ophiopogon, Plumbago, Sansevieria, Euphorbia, Cyperus, Peperomia si majoritatea plantelor de inaltime medie sau mica, se vor amplasa pe banchete, masute, etajere, vitrine si alte suporturi.

Plantele pletoase si urcatoare, tot mai mult solicitate la decorarea interioarelor, se preteaza la suspendarea pe diverse aplice din fier sau lemn atat de „la moda" astazi.Ele au si avantajul de a ocupa loc putin deoarece cresc in ghivece de dimensiuni mici. De asemenea, pot fi agatate la ferestre atenuand rigiditatea acestora.

Vom aseza in camere calduroase - Scindapsus, Philodendron scandens, Columnea, Pilea, Achimenes, Peperomia magnoliaefolia, Begonia pendula, Hoya, iar in spatii racoroase (holuri, vestibuluri) - Saxifraga, Chlorophytum, Asparagus, Helxine, Cissus, Vitis, Hedera, Fuchsia, Campanula isophilla, Ripsalis, Epiphyllum

Plantele pletoase nu se vor pune niciodata deasupra caloriferului. Datorita caldurii excesive si a aerului prea uscat, ele se vor ofili foarte repede.

In general, ghivecele cu flori se vor aseza in pozitii cat mai lejere deoarece numai astfel se va crea posibilitatea evidentierii tuturor partilor plantei. Locul din fata va fi ocupat de plantele mici. Este important ca in ansamblul interiorului sa incercati o amplasare asimetrica a plantelor.

CE SPUN VIZITATORII

Rahul in 23 Februarie 2015

hehe,draga de ea,cu mare drag o vreau caci tare le iubesc pe fleittee tale,si cand o iei mergem si la ikea si iti alegi farfurii cu note muzicale :)) Zi faina,draga mea!Ah,ce m-as mai distra vazand=o spargand la farfurii :)))))

Helene in 11 Mai 2011

AFAICT you\'ve ceoverd all the bases with this answer!

Levente Juhos in 25 Decembrie 2008

Sunt de acord cu ideile din acest articol privind asezarea florilor si importanta suporturilor pentru ghivece.
Dorinta noastra de a introduce natura pe balcoanele si in casele noastre,pentru a avea un mediu cat mai placut,dar sa nu limitam libera miscare,sa ferim de umazeala mobilierul sau parchetul si nu in ultimul rand florile sa aiba conditiile necesare de viata, ne da multe batai de cap.Prima ideie,desigur este sa cumparam cateva flori,si dupa aceea ne gandim unde sa le asezam,cum sa le aranjam.
Cercetand aceasta problema am realizat si eu cateva modele de suporturi pentru ghivece tip \"Spectrum\" care satisfac necesitatile de asezare a florilor in diferite situatii determinate de spatiul existent.
Aceste suporturi au fost inregistrate ca modele industriale la OSIM,si introduse in fabricatie la Spectrum SRL din Sfantu Gheorghe.Au fost alese materiale de executie cat mai naturale(lemn masiv,materiale de finisaje ecologice,etc.).
Va recomand sa va uitati pe situl www.spectrumwood.ro la aceste suporturi.
Astept parerile si sugestiile dumneavoastra.
Inc-odata multe felicitari pentru articolul de mai sus.

Gabi in 21 Octombrie 2008

As vrea informati deswpre crini

ana in 05 Iunie 2008

cine ma ajuta si pe mine cu un sfat??? am un cactus care s-a uscat pe jumatate si nu si mai revine ,,am fost plecata de acasa si saracutul ...oare isi mai revine vreodata?

Albeanu Daniela in 19 Februarie 2007

As dori sa stiu dupa ce interval de timp infloresc crinii rosii, dupa ce sunt planntate semintele. Cu multumiri! Ma bucur ca s-a infintat acest site.

tronaru aurelia in 11 August 2006

reau si eu mai multe detali despre flori
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN ARANJAMENTE DE INTERIOR

Unde asezam ghivecele cu flori ?
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate