Urzicuta

Urzicuta

Luni, 20 Iunie 2011
5671 vizualizari | 2 comentarii

Denumita si crotonul saracului, urzicuta il intrece adesea pe acesta in stralucirea si varietatea de culori a frunzelor, si asta cu un cost mult mai mic.

Desi seamana cu surata ei din padure, urzicuta (Coleus pe numele ei pretentios), se deosebeste fundamental de aceasta prin diversitatea culorilor pe care nenumaratii ei hibrizi le au. Si asta, la un pret minim.

De semnalat ca iarna, culorile urzicutelor de casa sunt mai estompate decat pe timpul verii. Ca sa o aveti frumoasa, trebuie sa urmati cateva reguli simple.

Printre acestea, lumina buna si cat mai multa (exceptie facand lumina soarelui de amiaza) este esentiala pe tot parcursul anului ca si solul nisipos foarte bine drenat.

Casa ideala

Ca sa fie fericita, urzicuta de apartament are nevoie de un sol nu foarte gras si destul de aerisit. Locul cel mai potrivit este acolo unde are mai multe ore de lumina naturala in fiecare zi, conditie fara de care nu puteti obtine cel mai bun colorit al frunzelor. Planta se poate adapta la temperaturi de minumum zece grade Celsius (pe timp de iarna), dar creste cel mai bine la temperaturi de 20-30 grade Celsius.

Apa moale

E bine ca solul sa fie umed in permanenta, dar niciodata imbibat. In fiecare luna, planta trebuie hranita cu o solutie diluata (amestec 50%) de fertilizator pentru plante de interior. Iarna este obligatoriu ca udarile sa fie reduse.

Apa pe care o folositi trebuie sa fie moale, statuta cel putin 24 de ore, daca nu aveti chiar apa de ploaie.

Tulpini golase

Uneori, frunzele de la baza tulpinilor cad. Fenomenul este des intalnit la plantele tinere care au lumina prea putina sau ale caror varfuri nu au mai fost ciupite de multa vreme. La plantele batrane, caderea frunzelor este o consecinta a varstei si nu se poate face nimic pentru rederesarea situatiei.

Bobocii florilor trebuie indepartati imediat ce cresc, pentru a impiedica planta sa produca seminte. Daca o lasati sa faca seminte, urzicuta va considera ca si-a indeplinit practic menirea si... va muri. Inmultirea urzicutei de interior se realizeaza prin butasi de tulpina in timpul primaverii si prin seminte, la sfarsitul iernii.

Secret de gradinar - ca sa nu se desire, urzicuta de apartament trebuie cuipita des. Pentru ca sunt atragatoare scurt timp, este recomandata sa le tratati ca plante anuale. Respectiv sa pastrati butasi si sa ii replantati.

 

 

CE SPUN VIZITATORII

Jailen in 10 Aprilie 2014

I litrlaely jumped out of my chair and danced after reading this!

gadaru alina in 05 Iulie 2011

frumoasa floare imi plac foarte mult urzicutele
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI APARTAMENT

Urzicuta
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate