VERBENA - Verbena hybrida

VERBENA - Verbena hybrida

Vineri, 24 Martie 2006
12248 vizualizari | 2 comentarii
Verbena se prezinta sub forma de tufa bine imbracata de ramificatii cu lungimea de 25-50 cm si frunze paroase cu nervuri pronuntate.

Florile, grupate in inflorescente bogate asezate in varful lastarilor, sunt divers si viu colorate, unicolore, bicolore sau patate, discret parfumate.

Varietatea auriculaeflora cuprinde soiuri cu flori mai mari, in culorile mov, oranj, lavand, rosu, cu ochi de culoare deschisa in centru.

Verbena infloreste de la sfarsitul lunii mai pana toamna tarziu; inflorirea poate stagna in sezonul de vara din cauza temperaturilor ridicate ce survin daca in aceasta perioada plantele nu sunt udate cu regularitate. Planta prefera pozitiile insorite.

Are nevoie de o durata relativ mare de la semanare la inflorire. Semintele rasar greu, dupa 20-30 de zile. Deoarece sunt caracterizate printr-o facultate germinativa scazuta este necesara semanarea unei cantitati mai mari de seminte.

Verbena se seamana la inceputul lunii martie in ladite sau ghivece, iar apoi rasadurile pot fi puse la locul definitiv, afara, in luna mai, la distanta de 20-25 cm.

Datorita pretentiilor in general reduse, a numarului mare de flori si a duratei lungi de inflorire, verbena se numara printre florile cele mai solicitate in decorul de vara al balcoanelor.

CE SPUN VIZITATORII

Kamel in 10 Aprilie 2014

Awesome idea!! I LOVE your blog! when I tried the microwave meothd it caught fire after 10 seconds, so i ended up melting the wax on the stove (in a disposable pie tin, in a pan). Thanks for the tutorial!!

rora in 02 Mai 2013

fara poze parca nu e usor.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN PLANTE DE GRADINA

VERBENA - Verbena hybrida
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate