Vase de flori

Vase de flori

Luni, 27 Martie 2006
9850 vizualizari | 3 comentarii

Vasul, ca mijloc de expunere a florilor taiate, prezinta importanta deosebita, el fiind elementul secund care participa la reusita oricarui aranjament floral.

Desi floarea constituie elementul principal la realizarea unei compozitii, vasul in care se plaseaza, completeaza prezentarea ei.

vaza


Intre forma, culoarea, marimea, materialul din care este confectionat vasul si aspectul, coloritul florilor trebuie sa existe anumite concordante. De exemplu, daliile, flori cu o factura impozanta, vor fi neechilibrate intr-un vas mic de sticla subtire, asa dupa cum freziile nu-si gasesc locul intr-un vas de ceramica pictata.

Forma glastrei poate fi: alungita, supla, gratioasa, cu gura stramta, in care se aranjeaza bine numai cateva flori cu tije lungi; rotunda ori globuloasa, cu deschiderea larga pentru buchetele bogate; plata, asemenea farfuriilor, cu inaltimea mica (5-10 cm). in acestea se asaza bine cateva flori plutind la suprafata apei (buchete de viorele, flori de nufar, trandafiri, camelia). 

vaza

Vasul se alege intr-o culoare contrastanta cu cea a florilor tinand seama de aceleasi legi ale asocierii culorilor. Nu veti pune desigur, garoafe sau frezii albe intr-un vas de cristal alb, oricat de valoros ar fi si oricat de mult ati dori sa-l expuneti. Nu veti reusi astfel sa puneti in valoare nici frumusetea florilor, nici pe cea a vasului. Dimpotriva, pozitia va fi plata, stearsa, neexpresiva.

Vasele bogat colorate si ornamentate, estetice prin insasi natura lor, pot fi folosite in compozitii simple, neincarcate si cu flori de o singura culoare.

CE SPUN VIZITATORII

Jana in 10 Decembrie 2015

Henry Myler zic? Atunci si el sa fie pe lista de carti de citit... ca prea le zice frumos si de aseftl de ziceri am nevoie pentru a mi construi viitorul pe care mi l doresc... Asa e, ideile vin si pleaca, unele se aleg ca fiind cele mai stralucite, dar daca raman doar la stadiul de idei e cam degeaba...

Diego in 08 August 2012

Catintherain, aceste pfaurmuri nu sunt pe o lista a mea. In articole nu incerc sa aduc ceea ce imi place mie, ci realmente povestile pfaurmurilor si ale ingredientelor lor, asa cum sunt, chiar daca scrierea este personala, informatia va fi mereu echidistanta.Uite, mie nu prea imi plac trandafirul, iasomia, gardenia si nu imi place deloc vanilia in parfum. Dar stii ce mi s-a intamplat? In ziua in care a fost publicat articolul despre gardenia, am vazut o floare de gardenia ratacita intr-un supermarket. Am luat-o acasa si astept sa infloreasca.

onufrei lidia in 20 Martie 2010

imi place mult sa combin hainele intre ele.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FERTILIZANTI, GHIVECE

Vase de flori
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate