Vitamine lichide - Sucurile de fructe

Vitamine lichide - Sucurile de fructe

Marti, 12 Iulie 2011
2172 vizualizari | Comenteaza

 

Acum, in iulie, cand pietele ametesc de aroma capsunilor, a visinelor, a zmeurei, a cireselor si a caiselor, va recomandam cateva "elixiruri ale vietii, cu valoare de medicament natural".

Suc de caise - bogatia acestui fruct in vitamine si saruri minerale ne face sa intelegem importanta sucului in cazurile de astenii fizice si psihice, de anemie si in convalescenta.

Suc de cassis sau coacaze negre - aduce servicii prin proprietatile sale antireumatismale, antiartritice, antigutoase si datorita actiunii lui stimulente hepatice.

Suc de portocala - bautura este preferata de cei mai multi pentru proprietatile sale racoritoare si tonice. Este de asemenea, un fluidifiant sanguin si un protector vascular. Pentru un efect mai puternic, se va folosi si coaja.

Suc de cirese - este remineralizant, depurativ, antireumatismal si indicat arterioscleroticilor, pletoricilor, gutosilor, artriticilor. Energic, este deopotriva un factor de prevenire a imbatranirii prin actiunea lui regeneratoare si eliminatoare a deseurilor si a toxinelor. Artriticii, obezii sau constipatii vor lua, cu folos, sucul rezultat dintr-un kilogram de fructe pe zi.

Suc de fragi - este vorba, in cazul acesta, de un suc remineralizant, antireumatismal si antigutos prin actiunea eliminatorie a acidului uric. Este deopotriva stimulent hepatic, regleaza sistemul nervos, indicat in arterioscleroza, autointoxicatie, litiaze urinare. Poseda, pe langa acestea, proprietati bactericide vadite, mai ales impotriva bacilului trifoidei.

Suc de zemura - bautrura catalogata printre cele mai placuta, indicata, pura sau diluata cu apa, in reumatisme, guta , dermatoze si in stari febrile. Amestecul de suc de zmeura si de suc de coacaze, foarte racoritor, diluat cu apa, constituie o bautura recomandata in febrele eruptive, in afectiunile febrile in genere, in inflamatii urinare.

Suc de coacaze - suc aperitiv si digestiv, diuretic si depurativ. Actiunea lui se manifesta asupra circulatiei sangelui (stari pletorice), asupra ficatului (insuficienta si congestie hepatica), asupra inflamatiilor tubului digestiv si ale cailor urinare, asupra reumatismelor si gutei. Diluat cu apa, este o excelenta bautura pentru cei cu stari febrile.

Suc de dude - diluat cu apa, este racoritor si laxativ. Se poate folosi in gargara contra anghinelor, aftelor si stomatitelor.

Suc de afine - este indicat in mod special in tratamentul infectiilor intestinale: esnterite, colite, diaree, dezinterii amibiene sau altele, putrefactii intestinale, colibaciloza. Are o actiune selectiva asupra unui anumit numar de agenti patogeni intestinali ca bacilul lui Eberth (trifoida), colibacili. Este, de altfel, un dizolvant al acidului uric. In sfarsit, stimuleaza vederea nocturna.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN VITAMINELE

Vitamine lichide - Sucurile de fructe
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate