Vitamine continute in plante, legume si fructe - constituenti

Mai multe despre Vitaminele

MINERALE NECESARE ORGANISMULUI

Absenta lor mareste frecventa si gravitatea crizelor epileptice. Fenomenul acesta pare a se datora indeosebi diminuarii continutului de magneziu, calciu si sodiu din singe.

COMPLEXUL VITAMINIC B

S-a constatat ca anumite vitamine coexista in natura si ca fiecare vitamina din complexul B nu pare sa aiba valoare decat alaturi de celelalte. Fiecare pare sa joace, fata de celelalte, un rol de catalizator si totodata de reglementare.

VITAMINELE

Numeroase proprietati ale legumelor, cerealelor si fructelor se datoreaza constituientilor lor, dintre care fac parte si vitaminele.

Portia de tinerete

Principalii vinovati de formarea radicalilor liberi sunt stresul, poluarea, exercitiul fizic extenuant, inflamatiile si... fumatul. Insa ei au si un remediu: antioxidantii!

Vitaminele - O necesitate sau o moda?

Afacera cu vitamine explodeaza. Tablete, picaturi, pilule care contin saruri minerale sunt castigatoarele absolute ale vanzarilor in toate farmaciile. Iata de ce este necesar un avertisment: multe dintre aceste pilule nu au nici un rost.

Vitamine lichide - Sucurile de fructe

Pretioase pentru numerosi bolnavi, carora le imblanzesc sau le vindeca suferintele, sucurile de fructe sunt tot atat de folositoare si oamenilor sanatosi.

Magneziu

Minerale - Magneziu. Gasim magneziu in griu, ovaz, orz, porumb, curmale, spanac, cartofi sfecla rosie, polen si in numeroase vegetale si fructe.

Siliciu

Minerale - Siliciu. Siliciul il furnizeaza legumele, fructele, carnea (cu conditia ca alimentele sa fie biologic sanatoase), apa curata, apa solului, apa silicioasa

Mergi la pagina:
Vitaminele din plante
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate