Vriesea, decor viu

Vriesea, decor viu

Marti, 02 August 2011
7873 vizualizari | 3 comentarii

 

O foarte buna prietena de apartament, vriesea se ingrijeste usor si are o inflorescenta bogata care rezista aproape tot timpul anului.

Astfel, ea este foarte apreciata pentru calitatile decorative de lunga durata.

La inaltime

Vriesea este o planta de apartament de dimensiuni mari, atingand inaltimi cuprinse inte 30 si 60 de centimetri. Florile au cam 20 de centimetri lungime si patru-cinci centimetri latime.

Ingrijire

Deloc pretentioasa, tolereaza bine caldura, suportand pana la 27 de grade Celsius. Iarna este suficient sa o udati o data la doua zile, punand apa in impreunarea frunzelor (nu direct pe sol). Vara insa trebuie mentinut umed si solul, nu doar cavitatea centrala. In zilele foarte calduroase, este bine sa-i pulverizati cu apa si frunzele. Daca o udati prea mult, radacinile vor putrezi.

Pentru a preintampina excesul de apa, asezati pe fundul ghiveciului un strat de pietris, care va asigura o drenare mai buna. Desi vriesea adora lumina, nu o asezati in bataia soarelui pentru ca i se vor ingalbeni frunzele. Pentru a favoriza inflorirea, puneti o felie de mar la baza plantei.

O data in viata

Planta-mama infloreste doar o data. Cand inflorescenta se usuca, trebuie taiata, dar tija florii se pastreaza in ghiveci pana cresc puii. Acestia au nevoie cam de opt luni de la inflorirea mamei pentru as se dezvolta. Replantarea vlastarilor tineri se face in martie-aprilie, in ghivece mici. Ei vor inflori dupa doi-trei ani de la separarea de mama.

De asemenea, pentru o dezvoltare la cote maxime, este indicat sa aplicati fertilizatori o data pe luna atat pe sol cat si in interiorul palniei. In acest fel planta va creste, dezvoltand niste frunze tot mai mari si mai frumoase si, în plus, va genera si lastari in jurul plantei mame. Acestia trebuie separati si plantati în ghivece separate si ingrijiti cu aceeasi dragoste cu care a fost alintata vriesea initiala. Vriesea traieste dpoi-trei ani, asa ca este bine sa o inmultiti ca nu cumva dispariĊ£ia ei sa lase un gol dureros în colectia dumneavoastra de flori.

CV splendid

Familie: Bromelie. Origine: America de Sud si America Centrala - Brazilia, Venezuela, Ecuador, Guyana Franceza. Culorile florilor: galben, rosu, portocaliu.

 

CE SPUN VIZITATORII

Sharon in 10 Decembrie 2015

Cute pic. I just stumbled upon your blog (the old faonhsied way, not via SU) and have really enjoyed it. I\'m a prolific, if amateur, indoor grower with somewhere in the neighborhood of 400 potted plants around the house. I\'ll keep checking in!

Ahmad in 19 Octombrie 2015

Glad to hear that your plants are doing well. Plus, I can emtizhape with your dilemma of bringing them back in. I have 3 potted Araucaria that started out as \"ethical\" Christmas trees. I brought them outdoors after the holidays for sun and better air circulation and now there is no way they will fit in the house unless I lay them horizontal.I\'ll have to admit thought that it was the SCP footnote that really caught my attention. I too enjoy almost anything scary and creepy. Good luck on your future submission!

Jeana in 12 Septembrie 2011

Never would have thunk I would find this so indipsnesable.
Ti-au fost de folos aceste informatii?
Parerea ta este importanta pentru noi, de aceea te rugam sa voteazi acest articol.

Foarte slab << 1 - 2 - 3 - 4 - 5 >> Foarte bun

Multumim!

Recomandari

Servicii Utile

ALTE ARTICOLE DIN FLORI APARTAMENT

Vriesea, decor viu
© 2006-2010 GradinaOnline.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea GradinaOnline.ro si nu pot fi preluate fara acordul sau scris.
Contact | Publicitate